Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Skælskør remise (Generelt)

af L.H. Jensen, 18/11 2011, 21:16 (4553 dage siden) @ Michael Pedersen

Det er den gamle cisterne oppe på remisens "loft", hvor der var vand til forsyning af damplokomotiver - der er åbenbart skåret hul i siden, så man har kunne bruge pladsen til pulterrum.

Mvh.
Michael Pedersen

God aften!

Er der nogen, der kan be- eller afkræfte følgende historie om netop denne "cisterne" (vandtank), som jeg for mange Herrens år siden fik fortalt af nu afdøde stationsmester Frede Larsen, Århus Ø?
Ifølge Frede skulle et forsinket "Ilgodstog" (eller noget i den retning) en gang være afsendt fra Skælskør station, uden at sporskifterne i udkørselstogvejen var korrekt stillet (manglende centralsikring), så toget i stedet for at køre mod Dalmose kørte ind i og gennem remisen, således at den ovennævnte vandtank faldt ned. Lokomotivføreren skulle - stadig ifølge Frede - have været optaget af at notere den forsinkede afgangstid i sin noterbog, så han først for sent opdagede, at man var "på afveje" ...

Frede Larsen var altid "god" for en historie, og som regel var der substans bag; mon der også var det her, eller havde den gode stationsmester læst for meget Emil Bønnelykce ...? ;-)

Mvh
LHJ


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


DSB MO1979Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak