Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

IR-tog på fredag d. 23/12 jfr. TKØ (Jernbanen i dag)

af Rolf Jensen, 20/12 2011, 07:27 (4522 dage siden) @ BlackThorneDK

Lidt om pladsbilletter:

Der er ikke krav om pladsbillet til DSB's tog. Det er muligt at reservere plads i InterCity og InterCityLyn. Desuden kan der reserveres plads i de Interregionaltog, der kører fra København til Århus fredag og fra Århus til København fredag, lørdag og søndag, samt i Interregionaltoget til og fra Esbjerg på fredage.

Passageren skal indtage sin plads straks efter afgang fra den station, der er reserveret fra, ellers kan personalet disponere over pladsen.

Der må generelt kun reserveres 1 plads pr. person/cykel.
Reserveres flere pladser, end antal personer/cykler, skal der købes billetter til det tilsvarende antal personer/cykler til den ønskede strækning.

Når du rejser med InterCity eller InterCityLyn, er det klogt at reservere plads i forvejen. Nogle afgange bliver hurtigt udsolgte, og nogle pladser er der mere rift om end andre. Du kan bestille pladsbillet op til 2 måneder før, du skal rejse. Til lokale rejser på Sjælland kan plads dog først bestilles dagen før du skal afsted. Omvendt er det muligt at købe pladsbilletter på stationen, helt frem til et kvarter før toget går.

Du kan godt stige på toget, uden at du har reserveret plads i forvejen, men så kan du ikke være sikker på en siddeplads.

I Interregionaltogene (fredag, lørdag og søndag) kan du også bestille plads 2 måneder før rejsen. Du kan reservere Stillezone og alm. Standard i Interregionaltogene.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Billige jernbane T-shirts


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak