Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

En lille gætter hvor hvornår hvad et par mere fra strimlen (Generelt)

af Steff, 29/12 2011, 19:41 (4507 dage siden) @ Michael Svendsen

Go´aften!

Hvis billederne er fra samme strimmel som de foregående, må de da vel være fra efter krigen i og med vognen fra US Transportation Corps.
Forsyningssituationene var ad hel..... til langt hen i efteråret 1945, så at bilerne har gengas generator var almindelig. Det samme for VL på I vognen. Det tog tid at omstille alle vogne og fra 1944 efterår og frem til 5. maj 1945, var DSB incitatement for at fremskynde omstillingen til TB jo ligesom omvendt propertional med den tyske værnemagts tilbagegang på fronterne.
Hvilket så fører til vognene med det internationale røde kors mærke. Jeg tror personligt ikke at disse vogne har haft noget som helst at gøre med Bernadottes transporter af fanger fra KZ-lejrene og til Sverige.
Hvorfor skulle DRG - med VH accept - dog lade en for dem fuldstændig ligegyldig transport forringe deres muligheder, for at evakuere soldater og ikke mindst civilbefolkningen fra det daværende Kurland og Østpreussien? Der kom uanmeldt i hundredevis af vogne til den dansk tyske grænse i ugerne op til kapitulationen og "de rejsende" blev indkvarterede på skoler, i lejre, "på kirkegårde" mv. Yderligere var Københavns havn med frihavn fuldstændig belagt med både krigsmarinens- som med handelsmarinens fartøjer, der havde været i pendulfart mellem Kurland og Nordtyskland/Danmark. Og også dér havde man brug for vogne til transport for dem, der ikke kunne være i Københavnsområdet. Og Østerport sporterræn blev bl.a. anvendt til opstilling af vogne, man ikke kunne få videre.
Så ovennævnte giver altså mit gæt på tidspunkt. Sommeren 1945.
Ja, det er ikke den mest fotograferede signalpost. Hvornår kom den ned?

Fortsat god aften til alle!

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak