Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Tanker omkring et jubilæum 2.del

af Tommy Nilsson ⌂ @, Ringsted, 5/12 2010, 05:32 (4899 dage siden) @ Tommy Nilsson

Idékatalog

Danske stationer
En database over samtlige danske stationer, både stats og privat, med billeder, en lille stregtegning, historie, data, stationsforkortelse osv. Link til Google Maps. Alle danske jernbaner indtegnet på Google Maps med links til stationsdatabasen. Evt. i samarbejde med andre sites f.eks. www.danskestationer.dk og www.evp.dk.


Udenlandske selskaber
Svenske, norske og tyske selskaber med tidligere danske lokomotiver f.eks. Bantåg, Euro-Track, Inlandsbanen, SST, Stena, TGOJ og TÅGAB. Selskaberne optages i databasen på samme måde som danske private operatører/privatbaner.


Udenlandske lokomotiver
Europa smelter sammen og mange operatører er aktive i flere lande. Europas lokomotiver optages i databasen med billeder, stregtegning og data. Lokomotiverne sorteres enten efter VKM-kode (pr. operatør) eller Baureihe/typenummer (pr. lokomotivtype). Evt. i samarbejde med udenlandske websites.


Veteranbanemateriel
Der oprettes et minisite til hver jernbaneklub i landet, hvor klubbens materiel samles og vises ved genbrug af billeder, stregtening og data. Endvidere en lukket del med password, hvor klubbens materielansvarlige kan indtaste oplysninger om f.eks. bremseudstyr, stand, revisionsdato, placering, økonomi, ansvar og fremtidige planer.


Modelbanesamlinger
Her kan alle oprette deres egen modelbanesamling ved at trække på eksisterende data fra Jernbanen.dk. Endvidere mulighed for selv at tilføje yderligere oplysninger. Siderne er passwordbeskyttede men kan være åbne for andre. En sådan database findes muligvis allerede.


Digitale bøger
Mange jernbanebøger er umulige at få fat i. De mest interessante digitaliseres i enten HTML eller PDF som f.eks. Steffen Dreslers bog om E-maskinerne på Jernbanen.dk. På www.modelbaneteknik.dk ligger 10 digitaliserede bøger udgivet af DSB.


Kalender
En komplet kalender over alle arrangementer, der kan have interesse for jernbaneinteresserede. Udflugter, udstillinger, særtog, foredrag osv.


Smalspor/industri
Alle Danmarks smalsporsbaner og industribaner oprettes i databasen på samme måde som de normalsporede.


Små artikler om enkelte vogntyper
Hver vogntype beskrives med historie, data, anvendelse osv. i samme stil som UTJ´s tekst om DSB CL.


Små artikler om firmaer med private vogne
Selskaber med private vogne optaget i DSB´s vognpark beskrives med historie, produktionsmetoder, produkter, anvendelse af jernbanetransport osv. i samme stil som Henrik Madsen´s tekst om Fyrvæsenet.


Persondatabase
En database indeholdende oplysninger om alle de store mænd i dansk jernbane historie - Busse, Wenck, Frichs, Hjelt osv.


Filmklip på nettet
En sorteret oversigt over danske jernbanefilmklip på nettet, primært YouTube.


Køreplaner godstog
Aktuelle køreplaner for lokalgodstog i Danmark. Kan evt. indbygges i kalenderen.


Dagens nyheder
Jernbanenyheder høstes dagligt (gerne automatisk) fra danske onlinemedier og præsenteres i overskriftsform med link til den pågældende artikel.


Jernbanesimulator/spil
Opbygning af en online jernbanesimulator, hvor hver deltager bestyrer en station og skal afvikle toggangen i henhold til køreplanen. Ved hjælp af Flash, DHTML eller lign. bringes tegningerne til at køre hen over skærmen og ud af skærmen til den næste deltagers station. Jeg lavede for nogle år siden en lille demo og kunne køre tog mellem to browservinduer, der simulerede to forskellige computere (i stil med jubilæumsbilledet på forsiden af Jernbanen.dk).


Køb og salg af jernbaneeffekter
En mulighed for private for at indrykke købs- eller salgsannoncer for jernbaneeffekter. Det kunne evt. baseres på en kopi af det eksisterende forum.


For alle ovennævne ideer gælder, at de kan implementeres i samarbejde med andre websites med deling af oplysningerne i databasen.
Ovenstående er min liste med ideer - er der andre, der har ideer, så er I meget velkomne til at skrive dem her.

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Den Lille Blå Kat

Den Lille Blå Kat. Pris 170 kr.

Læs mere
DSB MO1817

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak