Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Med MY godstog på Fyn 1985-1993, 5 fotos (Generelt)

af Carsten B. Thomsen, Frederikshavn, 4/5 2012, 10:50 (4426 dage siden) @ Claus E. Hansen

Hej Claus

Tak for nogle dejlige billeder.
Som kontrast kunne vises billeder af vor tids "moderne" godstransport, med lange tætte rækker af osende og energifrådsende lastbiler på motorvejene, på tyske nummerplader og med underbetalte ukrainere som kusk - men det er jo nok alt for deprimerende...

Vores appetit på fotos her på forum må vist betegnes som ganske anselig - og vi er vist nærmest umættelige, hvad angår GM.
Og vel især fra dengang, hvor jernbanen stadig var så fleksibel, at der kunne køres andet end persontog, og hvor både gods- og person tog kunne op- og nedformeres ved hjælp af det idag mere eller mindre ukendte fænomen som kaldes rangering.
Hvis du har flere billeder på "lager", som du vil vise frem, så gør det endelig - og på forhånd tak :-)

[image]
Så er vi i Korinth den 4. april 1990. MY 1141 er her ved at afsætte 3 K-vogne i læssesporet til savværket. Godstoget til Svendborg gjorde nemlig ophold i Ringe, så maskinen og vognene ned til Korinth blev afkoblet (de var naturligvis først i stammen), mens resten af toget imens henstod. Efter endt kørsel på Fåborgbanen med tomme vogne fra savværket i Korinth, gik det så videre med resten af godstoget til Svendborg. Kan ikke huske helt om de tomme vogne fra Korinth blot blev afsat i Ringe, eller om de kom med. Men jeg tror faktisk de blev sat af i Ringe. En ide man kunne efterligne på modelbanen.

Er det ikke svenske O-vogne ?


[image]
Sidste foto er fra Elmelunden den 21. april 1993. MY 1126 med G 7243 på 26 vogne på vej mod Fredericia ved 13-tiden.

Det ligner godtnok grangiveligt MY 1114 ;-)

--
Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak