Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Tema: Rødby Færge (nu med færger)

af Anders Madsen, 19/12 2010, 10:01 (4848 dage siden) @ MR4073

Dejlig tråd med mange flotte billeder.

Når der nu kører et tema om Rødby Færge kan det tilføjes at den 30. september 2010 var sidste chance for fodgængere og bilister for at blive personligt betjent i billetsalget på Rødby Færge Station. Klokken 20.10 lukkede lugerne for sidste gang. Fremover må passagerer til færger og tog benytte billetautomaterne. Det er kedeligt, at man ikke møder personlig betjening på en international grænsestation, for det er stationen trods alt stadig. Men det er vel det man kan forvente, når man i dag kan købe billetter over Internettet og på mobil. Jeg foretrækker dog en personlig betjening, når jeg køber billet til toget. Men nu er selv billetsalget væk fra Rødby Færge!
Da askeskyen i maj 2010 fik luftfartstrafikken til at forstumme, gav det en sjælden stor travlhed på stationen. Her øgedes passagertallet med op til 10.000 rejsende om dagen. Selv om salgets luger nu er lukket, er ventesalen fortsat åben.

Det kan i øvrigt oplyses, at der i det nye år udkommer en bog med erindringer fra tidligere jernbanefolk fra DSB syd for Storstrømmen fra perioden 1942-2006, hvor stationen i Rødbyhavn selvfølgelig har en fremtrædende rolle.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak