Nyt flytog til Oslo (Jernbanen i dag)

af 1993matias @, KH, fredag 15. marts, 2019, 13:32 (70 dage siden)

For ikke så lang tid siden viste Flytoget sine nye tog frem. Efter planen indsættes de i trafikken i 2020 mellem Oslo og Gardemoen lufthavn.
De nuværende flytog er i familie med det dansk/svenske øresundstog og det svenske X55/Regina, mens det nye flytog er en ny konstruktion fra fabrikken CAF. De har dog tilsyneladende forsøgt at få dem til at ligne de nuværende flytog - det kunne til forveksling ligne en moderniseret Regina.
De nuværende flytog er godkendt til 210 km/t, men de nye er blevet testet helt op til 275 km/t. Kunne dette nye tog være en kanditat til fremtidens lyntog? Det er jo kun et fire-vognstog, så det vil være lettere at justere kapaciteten hen over døgnet til forskel fra f.eks. et 8-vogns ICE.

Billede af interiør og mere information her
https://www.check-in.dk/nyt-flytog-paa-vej-mellem-gardermoen-oslo/

Udvendigt billede på tysk wikipedia (der står mere eller mindre det samme på den engelske wiki)
https://de.wikipedia.org/wiki/CAF_Oaris
https://en.wikipedia.org/wiki/CAF_Oaris

--
Med venlig hilsen
Matias Lq

Nyt flytog til Oslo

af Niels Munch @, fredag 15. marts, 2019, 13:39 (70 dage siden) @ 1993matias

Hej,

Også her om flytoget fra CAF (engelsk): https://www.railwaygazette.com/news/news/europe/single-view/view/flytoget-oaris-lands-i... .

M.v.h.
Niels

Indsend billeder

Jernbanebøger

Vintersjov Med Thomas & Vennerne
Vintersjov Med Thomas & Vennerne
Pris 70,- kr.
 Læs mere 

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen