Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Nyt flytog til Oslo (Jernbanen i dag)

af 1993matias ⌂, KH, 15/3 2019, 13:32 (1869 dage siden)

For ikke så lang tid siden viste Flytoget sine nye tog frem. Efter planen indsættes de i trafikken i 2020 mellem Oslo og Gardemoen lufthavn.
De nuværende flytog er i familie med det dansk/svenske øresundstog og det svenske X55/Regina, mens det nye flytog er en ny konstruktion fra fabrikken CAF. De har dog tilsyneladende forsøgt at få dem til at ligne de nuværende flytog - det kunne til forveksling ligne en moderniseret Regina.
De nuværende flytog er godkendt til 210 km/t, men de nye er blevet testet helt op til 275 km/t. Kunne dette nye tog være en kanditat til fremtidens lyntog? Det er jo kun et fire-vognstog, så det vil være lettere at justere kapaciteten hen over døgnet til forskel fra f.eks. et 8-vogns ICE.

Billede af interiør og mere information her
https://www.check-in.dk/nyt-flytog-paa-vej-mellem-gardermoen-oslo/

Udvendigt billede på tysk wikipedia (der står mere eller mindre det samme på den engelske wiki)
https://de.wikipedia.org/wiki/CAF_Oaris
https://en.wikipedia.org/wiki/CAF_Oaris

--
Mvh Matias Lq
www.tognål.dk - danske slipsenåle og pins med MY, EA, EB, MZ, MA, ME og TME, IC3, IR4, IC4, S-tog SA og MM, Y-tog, Lint 41, IC2 samt fem veterantog. Nu også SJ Rc6 og Snältåget Vectron

Erindringer fra stationen i Grindsted
Erindringer fra stationen i Grindsted

Aage Knudsen fortæller om dagligdagen som DSB-ansat på Grindsted station i 1960´erne. Læs bl.a. om ekspedition af rejsegods, rangering med brunkulstog, privatbanerne samt forskellige anekdoter fra det daglige arbejde med både gods og passagerer.

Læs mere
DSB MX1032

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak