Hvad er reglerne for at befærde sig på baneterræn? (Generelt)

af Jensen1995, lørdag 25. maj, 2019, 12:51 (26 dage siden)

Hej.

Da jeg er vild med at tage billeder og videooptagelser af togene rundt omkring i det danske land, ville jeg høre hvad reglerne egentlig er for at færdes ved baneterrænet ved en station eller banegård? Er det muligt at komme tæt på et parkeret tog fx? Kræver det at man bærer selvlysende vest eller er det ulovligt?


Mvh
Christian

Hvad er reglerne for at befærde sig på baneterræn?

af Henrik Hansen ⌂ @, Vejen, lørdag 25. maj, 2019, 13:10 (26 dage siden) @ Jensen1995

Hvad er reglerne for at befærde sig på baneterræn?

af Niels Munch @, lørdag 25. maj, 2019, 13:23 (26 dage siden) @ Henrik Hansen

Derudover siger Banedanmark ganske kort om "Adgang og færdsel": "Uvedkommende må ikke opholde sig eller færdes på banens areal", se: https://www.bane.dk/da/Borger/Nabo-til-banen/Adgang-og-faerdsel .

M.v.h.
Niels

Hvad er reglerne for at befærde sig på baneterræn?

af Niels Munch @, lørdag 25. maj, 2019, 13:19 (26 dage siden) @ Jensen1995

Hej Christian,

Du må kun færdes på de af jernbanens arealer, der er tilgængelige for publikum, og dér skal man rette sig efter jernbanens anvisninger.

Du må ikke færdes på de af jernbanens områder, der ikke er åbne for offentligheden.

Der er nærmere redegjort herfor i Jernbanelovens kapitel 9 "Ordensbestemmelser, ophold m.v. på infrastrukturforvalterens og jernbanevirksomhedens område", se loven i Retsinformation.

At du evt. vælger at iklæde dig sikkerhedsvest, giver dig ingen beføjelser. Tvært imod risikerer du at blive opfattet som falsk myndighedsperson, hvilket i yderste konsekvens er strafbart.

M.v.h.
Niels

Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen