Kære Per Sørensen!
Jeg skal forsøge at svare på det du spørger.
Spisevogn i ordets bogstaveligste betydning, så skal du til Hamburg for at kunne afbenytte en sådanne. Der udgår jo et stort antal IC(E) og EC tog, der næsten alle har en ”Bordrestaurant”. Denne tilbyder drikkevarer, vin, øl, spiritus, vand, kaffe, the, kakao samt kolde og varme retter alt afhængig af tidspunktet for gennemførelsen af rejsen. Til morgenmad kan du f.eks. få den helt store morgencomplet.
Deutsche Bahn skriver selv:
”De velkendte tog har en international fastlagt standard og forbinder bl.a. Tyskland med Schweiz og Holland. Stort set alle IC/EC tog har restaurant om bord. Indenfor Tyskland tilbydes servering ved siddepladsen på 1. klasse. For 2. klasse passagerer står Bordbistro´en til rådighed. Eurocity togene kan bestå af togsæt fra andre jernbaner”.
Ved benyttelsen af X 2000 til Stockholm er der bistro, men anvender du 1. kl., kan der mod forudbestilling fås servering på pladsen med op til en 3-retters meny.
Jo længere ned du kommer i Europa, jo større chancer er der for spisevogne i togene, især Benelux, Svejts og Italien. En af årsagerne er jo de længere strækninger med deraf kommende længere køretid.
Under alle omstændigheder, brug MUSEN og find din rejse og din information eller spørg på et DSB rejsebureau.
Så til at det der ikke er i DK mere og som nogen brokker sig over. Rejsemønstret har ændret sig, Storebæltsforbindelsen er kommet og rejsetiden er blevet mindre.
Da tilbudene var der, ønskede vi ikke at benytte det. Vi benyttede muligvis færgen. Det er ligesom at brokke sig over, at der ikke er lokale handlende. Men det løber jo ikke rundt, når andre muligheder benyttes, vel?
Jeg er HELT sikker på, at kunne der genereres et overskud, var tilbudet der også i IC togene.
Lokomotivtrukken IC med spisevogn, Berlin Hbf 2007.
Fortsat god dag.