Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Lidt fra den gamle skuffe

af Preben, 30/12 2010, 16:40 (4867 dage siden)

[image][image]
Hej og god nytår
her er der lige lidt fra den gamle skuffe
mvh. Preben

Lidt fra den gamle skuffe

af Claus E. Hansen, Silkeborg, 30/12 2010, 17:37 (4867 dage siden) @ Preben

Det kunne godt ligne noget øvelse med det daværende CF-Korps. De havde nemlig sådanne udstyr. Skulderemblemet på den ene af mænnerne ligner det fra CF.

Vognen er vel resterne af en CP-vogn. Er det fra ruinbyen i Randers?

Mvh
Claus

Lidt fra den gamle skuffe

af Steff, 30/12 2010, 17:37 (4867 dage siden) @ Preben

Hej Preben!

På første billede kan skimtes "noget" der ligner et GHR, hvilket får mig til at tro, at det er resterne af "Vigerslevulykken" i Kalby-Ris. Tilsyneladende - hvis min antagelse rigtig - er det CF-kolonnen i Næstved, der så fjerner vognene.
Jeg fandt det gamle skilt med "Vigerslev" liggende gemt et og andet sted og fik maleren i Kalby-Ris til at slibe og male det. Meningen var at det skulle sættes op på den nye bygning (CAF) i Kalby, men det forsvandt!

Steff

--
Steffen Dresler

Lidt fra den gamle skuffe

af Preben, 30/12 2010, 17:43 (4867 dage siden) @ Steff

Hejsa
Det eneste der er noteret bag på billederne er (CF øvelse sjæland)
og det siger jo ikke så meget som man tiltider gerne ville hvide
mvh. Preben

Lidt fra den gamle skuffe - "Vigerslevulykken" ved GHR

af Steff, 30/12 2010, 18:40 (4867 dage siden) @ Preben

”Vigerslevulykken” lidt orientering.

Til Gardehusarregimentet i Næstved byggedes i begyndelsen af 1950´erne et stort panseranlæg, der skulle rumme garager, tankanlæg og værksteder for de nye Centurion kampvogne, det danske forsvar modtog som våbenhjælp fra England, selvom betalt af USA.
Der var imidlertid ikke tænkt på spise- eller andre opholdsfaciliteter for soldaterne og de civile håndværkere i det nye anlæg, benævnt Kalby-Ris anlægget. Så hvis man ønskede kaffe og en ostemad eller lignende, måtte man tilbage til Gardehusarkasernen og besøge ”tutten”.
Hvornår ved jeg ikke, men der indkøbtes (fik foræret?) i hvert tilfælde et par udrangerede vognkasser, vistnok en CP og en CPE, der opstilledes i en vinkel indenfor vagten til højre på en lille grusbelagt plads. I den ene vogn indrettedes i enden så et lille køkken, og herefter kunne man købe sin kaffe, franskbrødsmadder og røde pølser samt sodavand.
Ret hurtigt fik vognene øgenavnet ”Vigerslevulykken”, da det jo var jernbanevogne og efter manges mening måtte stamme fra ulykken. Et skilt i bøjet messingrør, blev fremstillet og sat på en af vognene. Om vognene blev malet husarblå kan jeg ikke lige huske (det var i min sort/hvide periode!!), men tilsyneladende blev der med hvidt skrevet GHR, som man også kan skimte på billedet.
Alt for sin ende og engang i slutningen af 1960´erne og begyndelsen af 1970´erne byggedes så et stort moderne kompleks med kontorer, undervisningslokaler, et cafeteria samt depoter og jernbanevognene blev afhændet, hvorhen ved jeg ikke, men måske andre kan svare?

Mvh
Gardehusar 784758 Brønshøj.

--
Steffen Dresler

Lidt fra den gamle skuffe - "Vigerslevulykken" ved GHR

af Flemming, knivkær Strand, 31/12 2010, 08:26 (4867 dage siden) @ Steff

Hej Steff

Jeg tror din husker spiller dig et "nummer" Jeg kom til GHR i starten af 1976 og der var vognene der endnu, i 1977 blev vi flyttet til den nye kasserne i Slagelse, jeg var ansat på 7 årskontrakt og som en del af den civile uddannelse, kom jeg jævnligt i Kalbyris anlæget. Jeg mener at det først var sidst i 70érne at vognene forsvandt.

Venlig hilsen

Flemming

Lidt fra den gamle skuffe - "Vigerslevulykken" ved GHR

af Steff, 31/12 2010, 09:26 (4867 dage siden) @ Flemming

Hej Flemming!

Det ka´ da godt være du har ret m.h.t. tidspunktet, jeg errindre det som begyndelsen af 1970´erne, men jeg er glad for du kan huske "ulykken".

Godt nytår

Steff

--
Steffen Dresler

Lidt fra den gamle skuffe

af Claus E. Hansen, Silkeborg, 30/12 2010, 18:51 (4867 dage siden) @ Preben

På det første foto med lastbilen, synes jeg at kan se at der står noget med "CF" på den åbne dør til førehuset? En nærscanning kan måske opklare det mysterium?

På det andet foto ser man bagenden af noget der minder umiskendeligt om en depotvogn fra CF-korpset. Sådanne vogne mener jeg ikke hæren havde. Hjælmene passer helt i stil med hvad man gik med hos CF.

Mvh
Claus

Lidt fra den gamle skuffe

af Steff, 30/12 2010, 19:00 (4867 dage siden) @ Claus E. Hansen

Godaften Claus!

Der er ingen tvivl om det er CF der er på spil ved kranen! Uniformenerne, hjelmene med "brandudstyret" og kranvognen. Og så passer det jo også godt med, at det skulle være CF kolonnen i Næstved, der fik opgaven med at bortskaffe vognkasserne.

--
Steffen Dresler

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak