Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Togførere væk fra Kystbanen/færre afgange

af jiko, 7/6 2013, 12:26 (3997 dage siden) @ steenth

Hej.

Hvor er det synd for de mennesker der ikke kan komme med et tog hver 10 minut.

De skulle prøve at bo her her i det vestjyske, vi har til hverdag timedrift. Og i weekenderne kører Arriva kun hver anden time.

Sidste DSB-tog mod Hernig, Vejle - København kører fra Struer kl. 21.49.

Busdriften mellem alle de små byer her i området stopper kl. 17.

Vi har desuden også kørt med enmandsbetjente tog i mange år. Og når S-togene kan kører med enmandsbetjening, så kan kystbanetogene vel nok også. Det selvføgelig beklageligt hvis der skal fyres personale.

Men man kan også vende det om og sige, Man vil gerne have flere mennesker med de offentlige transportmidler, men servicen bliver ringere og ringere. Går man tilbage i tiden, så var der meget mere service. Personale i alle tog og på stationerne, mange flere byer blev betjent af jernbaner og gode busforbindelse.

Men det er nok tiden vi lever i, man vil ikke betale for den ekstra service. Så heller bruge en masse penge på hærværk og graffitti. Lade folk rejse gratis i togene for de ved jo der ikke kommer nogen kontrol.

Service er en mangelvare i dagens Danmark. (ved godt det vist var et sidespring):-)

Togførere væk fra Kystbanen/færre afgange

af ID888, 7/6 2013, 23:36 (3996 dage siden) @ jiko

Hvor ofte der køres med tog/bus hænger jo sammen med passagerbehovet.

Det er klart at der ikke kører tog hvert 10. minut i vest-jylland. Så ville de jo køre tomme rundt meget af tiden.

Øresundstogene er nu ellers meget pænt fyldt op generelt. Og kan til tider være fuldstændigt overfyldte hvor folk står som sild i tønder.

Synes nu ikke at der står noget om at de ikke skal køre hvert 10. minut.
Der står bare at de gennemkørende tog fjernes til fordel for tog der standser ved alle stationer (og derfor længere rejsetid for de der normalt bruger gennemkørende tog.

Togførere væk fra Kystbanen/færre afgange

af Fysikeren, 8/6 2013, 10:08 (3996 dage siden) @ jiko

Kystbanen er vist også den eneste bane i Danmark, hvor man kører med samme grundkøreplan (ikke bare minuttal, men også hvornår første og sidste tog kører) alle ugens syv dage, på nær enkelte ekstra myldretidstog på hverdage. Tror ikke det skader at se lige på, om pengene ikke kan bruges bedre.

Ser man på S-togene er de jo gået helt bort fra de hurtige afgange i weekenden, til gengæld har alle stationer nu tog hvert 10. minut i dagtimer, der er tog hver halve time om natten, og så meget længere er køretiden ikke til de yderste stationer. Alt i alt vel egentlig en bedre køreplan, trods de manglende gennemkørende tog i weekenden.

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak