Velkommen til Jernbanen.dk forum. Log venligst ind eller registrér dig.

Trafikpolitik

- Hamborgtog fra Aalborg?
Hamborgtog fra Aalborg?
Af kme. 24/02-24, 13:35.
Undskyld min naivitet, men hvorfor udgår Hamborgtogene fra Aarhus og ikke fra Aalborg? Man går jo glip af to af landets største byer (nr. 4 og nr. 6). Det vil ikke betyde noget for Aahusianerne, der jo alligevel først står på i Aarhus, hvor toget selvfølgelig skal stoppe.

Det kan da umuligt være et kapacitetsproblem.

Hamborgtog fra Aalborg?
Af andersj, Aalborg. 24/02-24, 14:06.
Både Flensburg og Hamburg-tog udgik fra Aalborg i K16, så hvert andet IC tog kørte til København og hver andet kørte til Flensburg/Hamburg. Men efter indførelse af grænsekontrollen i Padborg, kunne man ikke længere nå op til Fredericia og flette toget ind i IC 1xx køreplanen. Derfor blev togene i K17 afkortet til Aarhus-Hamburg og Fredericia-Flensburg.

Efter ICE-TD'erne blev taget ud af drift har der også været mangel på Tysklands godkendte IC3'er, hvilket har medført en hård prioritering - også fordi der har været brug for nogle Tysklands-IC3'er i den nationale trafik.

Men det nok vigtigste punkt, er at de direkte tog Aarhus-Hamburg har været nedlagt siden december 2023. IC 1xx togene Aalborg-Fredericia er dog blevet forlænget til Kolding, så der er kort omstigning til alle EC-togene København-Hamburg i Kolding.

Anders

Hamborgtog fra Aalborg?
Af Petteri. 24/02-24, 21:04.
Citat fra: kme Dato 24/02-24, 13:35Undskyld min naivitet, men hvorfor udgår Hamborgtogene fra Aarhus og ikke fra Aalborg? Man går jo glip af to af landets største byer (nr. 4 og nr. 6). Det vil ikke betyde noget for Aahusianerne, der jo alligevel først står på i Aarhus, hvor toget selvfølgelig skal stoppe.

Det kan da umuligt være et kapacitetsproblem.

Mangel på materiel. (Nogle) MF'ere med Indusi skal bygges om til ERTMS. Derfor er de tidligere 1xx tog fra Aalborg til Fredericia forlænget til Kolding som 4xx-tog. Her er der forbindelse til EC til/fra Hamburg.
Til gengæld slipper kunderne nord for Fredericia at skulle standse ved alle stationer i Syd/Sønderjylland og Tyskland, så mon ikke det alligevel nok skal gå for dem

Gå op Sider:[1]

DSB MX 1022

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak