Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ikke om Victoria, men noget om at læse og forstå! (Generelt)

af Steff, 8/8 2015, 16:42 (3185 dage siden) @ esni

Sådan lige til alle ”klogehovederne”.

Den måde at skrive på, som Oliver Løvgård gør, er en entydig angivelse af dato, tid, måned og tidszone, og benævnes en ”Dato Tids Gruppe” (DTG).
DTG blev indført, fordi den entydigt og let kan sendes med telegraf, sendes ved hjælp af det fonetiske alfabet over en radio (voice) og læses på skrift af modtageren også selvom han/hun ikke har en faglig baggrund.
Den anvendtes indledningsvis først af militære enheder verden rundt (alle pagter eller hvad det nu er), af jernbaner, postvæsener, flyselskaber, flyveledere, af rederier, speditører, kort sagt alle, der kommunikere sammen og hvor en tidsangivelse skal være både entydig og hurtig og ikke til at misforstå.

Den har været anvendt FØR dem/de der opfandt ISO begrebet ikke en gang var bare andet end en ond drøm hos faderen/moderen.
For brugerne er den mere entydig end ISO, da man jo altid selv ved hvor man befinder sig. Ved ISO er zoneangivelsen så bare med tal i stedet for et bogstav, men alligevel aner mange jo alligevel heller ikke, hvad de skal med +02:00, før det bliver fortalt, ikke sandt?

Så DTG er hverken militært, hemmelig eller andet, men et begreb som alle normalt voksne enten anvender, har anvendt, kender til eller uden andet kan dechifrere.
Og skal man operere over flere tidszoner, kan man som oftest blive enige om, at alle beslutninger er i en bestemt tidszone, f. eks. ZULU (GMT).

Til Oliver Løvgård, ”Godt gået Søborg”!
Alle andre kunne måske med fordel så anvende lidt fra det radiofoniske, ”tænk, tast, tal”.

Med venlig hilsen
Steffen Dresler

--
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak