Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Teknikudvalg på Lolland siger ja til havnespor - afgørelse (Trafikpolitik)

af Anders Madsen, 25/10 2015, 21:23 (3116 dage siden) @ Anders Madsen

Foranlediget af den seneste afbrydelse af havnesporet anmodede undertegnede om en forklaring fra Henrik Høegh, formanden for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Lolland Kommune:


Kære Anders Madsen

Ved mail af 22.oktober 2015 anmoder du om forklaring på, hvorfor Park og Vej aktuelt fjerner en del af jernbanesporet i forbindelse med samlet plan for renovering af vej- og stibelægninger i Havnegade.

Du oplyser, at kommende aktiviteter med genetablering af Vestas og mulig ny Storstrømsbro vil betyde jernbanegods hertil.

Som vi er oplyst i de 2 sager samt i øvrigt tidligere om mulig godstransport fra Banedanmark til deres lokale anlægsprojekter vil dette ikke konkret medføre jernbanegods.

Endvidere nævner du kommunens behandling af lokalplan 360-65 Bymidteområdet ved Kondensen ultimo 2013-primo 2014. I den sammenhæng blev primært fastlagt, at lokalplanen i sig selv ikke medfører ændringer for jernbanesporet. Samtidig anføres at det er Nakskov havn (den gang bestyrelsen for selvstyrehavn – nu havneudvalget), der kan beslutte og afgøre disse forhold, idet sporet i stor udstrækning jo ligger på deres grundareal.

Derimod indgår spørgsmålet helt aktuelt i sammenhæng med havneudvalgets arbejde med en ny strategiplan samt masterplan for Lolland havne – Nakskov samt Rødbyhavn.

På seneste udvalgsmøde den 6. oktober under punkt 8 er der i bilag 1 – punkt 2 anført således:

Der er behov for at styrke baglands infrastruktur til/fra begge havne for at sikre effektiv adgang til hoved- og motorvejsnettet. Der kom forslag til kortsigtede såvel som langsigtede løsninger.

Den gældende beslutning fra tidligere havnebestyrelse om at jernbane ikke indgår i fremtidsplanerne for Nakskov havn blev genbekræftet. (af havneudvalget).

Havneudvalget godkendte denne indstilling.

Forholdet har endvidere været drøftet ud fra dette på et fællesmøde mellem Park og Vej samt havneudvalgsformand Jens Erik Kistrup – undertegnede.

Venlig hilsen
Henrik Høegh


Selvom Enhedslisten har afsat 2 mil. kr. til genetablering af havnesporet i deres forslag til Lolland Kommunes budget for 2016, så kan ovenstående skrivelse betragtes som en endeliggyldig nedlægning af jernbanesporet på Nakskov Havn.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
DSB MH389
MK-FK Statsbanernes nyeste motorvognstype
MK-FK Statsbanernes nyeste motorvognstype

Den 15. maj 1943 skrev Maskinchefen ved DSB - Civilingeniør Hedegaard Christensen - denne artikel om statsbanernes nye motorvogn litra MK til bladet Ingeniøren. Det første togsæt af litra Mk-FK blev leveret fra Frichs og Scandia samme år.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak