Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Teknikudvalg på Lolland siger ja til havnespor (Trafikpolitik)

af Anders Madsen, 8/3 2014, 17:04 (3701 dage siden)

Klima-, Miljø- og Teknikudvalget i Lolland Kommune har givet medhold i indsigelserne vedr. jernbanesporet mellem Nakskov station og havnen jævnfør en lokalplan, der skal lovliggør en restaurant indenfor lokalplanområdet. I den 8 uger lang høringsperiode er der kommet i alt 5 bemærkninger fra henholdsvis Landsforeningen Danmarks Jernbaner, Nakskov Havn, NakskovNU, Museum Lolland-Falster og en borger (Anders Madsen, Nakskov). Bemærkningerne fra Landsforeningen Danmarks Jernbaner, NakskovNU og Anders Madsen handler om bekymring for, at muligheden for at det eksisterende jernbanespor, der løber gennem området ikke længere vil kunne anvendes erhvervs- og turistmæssigt, herunder forslag om at sporet genetableres hen over Niels Nielsensgade.

På baggrund af de indkomne bemærkninger, er der i lokalplanen tilføjet, at lokalplanen ikke medfører ændringer for jernbanesporet.

Formanden for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget (Henrik Høegh) har ydermere udtrykt sig positivt overfor jernbanetransport i avisen.

[image]
Folketidende d. 8. marts 2014

Nu mangler den endelige godkendelse fra byrådet den 27. marts.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak