Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Ventesal på Århus H - tidernes forkrænkelighed (Generelt)

af Hans T. Møller, Risskov, 27/11 2015, 08:28 (3084 dage siden) @ andersj

Hej Anders

Selvfølgelig har du ret.

Men i gamle dage var en ventesal et ”halv-offentligt” rum. Hvis man havde en gyldig billet og overholdt ordensreglementet, så kunne man frit opholde sig der og læse, snakke eller stirre ud i luften, som det passede én.

Vi kan læse i tråden, at baren ”Joe & The Juice” er tilgængelig på samme vilkår. Men personalet råber åbenbart efter folk, og mon ikke mange vil føle det kunstigt at sidde i en bar uden at nyde noget?

”Shopping mall'en” med dens forretninger og caféer sætter i dag standarden for, hvordan byrum, lufthavne og større banegårde skal indrettes, og mon ikke også fremtidens tog bliver en slags rullende butikscenter? Jeg har i hvert fald ladet mig fortælle, at lavpris-flyselskaber i dag promoverer og sælger alt muligt under det meste af turen.

Man kan løse billet til 1. klasse i toget eller business class i flyet og benytte en særlig ”lounge”, hvis man helst er fri for at blive bombarderet med tilbud og reklamer på banegårde og i lufthavne. Men det er da tankevækkende, at man skal betale i dyre domme for at få lov til at komme ind i kommercielt neutrale rum og få en smule fred og ro.

Nå, det blev lidt filosofsk - god weekend til alle


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak