Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Istandsættelse af tunnelen i gang allerede fredag - link (Jernbanen i dag)

af Gæst, 7/12 2015, 13:24 (3073 dage siden) @ Nordexpress


Det var 14 vogne fra "godstog nr. 2" der havde revet sig løs og var trillet 1 km. ned til kollisionen med det opadkørende 1144 hjælpelokomotiv i tunnellen. Lokoføreren af hjælpelokomotivet er fortsat indlagt på hospitalet. Bortset fra tab af hele eller en del af sin togstamme (synes ikke klart) har det trækkende lok af 'godstog nr. 2' ikke været involveret i selve ulykken. Alt materiel er sendt til undersøgelse. Seks billeder fra tunnellen i linket.

Det er ikke helt korrekt. Det var godstog nr 1 som blev sprængt, men hvor både den forrreste del af toget (med lokomotiv) og den bageste del af toget begge blev bremset af den manglende luft.

Det var tog nr 2 som af uransagelige grunde begyndte at køre baglæns og hvor vognene afsporede i tunnelen.

De nærmere omstændigheder på dette "kædereaktionsuheld" med tre tog involveret (det 3. tog var hjælpelokomotivet) , hører vi nok først om, når undersøgelserne er færdige.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
Sakskøbing Sukkerfabrik
Sakskøbing Sukkerfabrik

Sakskøbing Sukkerfabrik opførtes i årene 1909-10 og der blev etableret et ret omfattende 700 mm smalsporet roebanenet omkring fabrikken. Inden nedlæggelsen af roebanerne i 1966 nåede banerne at blive Danmarks største private jernbanesystem.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak