Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

MotorMateriel bogserien – forlaget informerer (Generelt)

af John Poulsen, 8/1 2016, 19:06 (3034 dage siden) @ gamle ole

Vil der mon være en kortere omtale af Lint og desiro mf i MM-4-2, da der jo også er tale om letbyggede tog med (primært) tysk baggrund, da de jo ikie var omtalt i MM8, da det jo varer noget med MM10 hvor de skulleblive behandlet.
Mht MM9 går jeg ud fra at grænsen mellem rangerlokos og traktorer ligger ved MH. Fra MH og op er det lokos og fra MH og nedad, Ardelt/Frisch, Køf mf er det traktorer?

Hilsen Ole

MotorMateriel bogserien – forlaget informerer

Hos forlaget Banebøger sætter vi naturligvis pris på enhver interesse for vores bøger. Denne tråd tyder dog på et behov for en præcisering (og dermed måske gentagelse af ting, der er skrevet før ;o)) med hensyn til planerne for bogserien MotorMateriel.

Som skrevet (i samme tråd) i mit indlæg af 18/8 er førstkommende bind MM 4.2. Det er en ny, udvidet og forbedret udgave af MM 4. Undertitlen er ”Letbygget motormateriel fra Uerdingen/Duewag.”
Som følge heraf omhandler bogen altså KUN Y-tog, MR-tog og Regiosprinteren (der alle er udviklet/bygget af Duewag).
Bogen udsendes i marts/april 2016. Man kan læse mere på: http://www.baneboger.dk/nyheder.htm

I samme indlæg af 18/8 omtalte jeg de næste bind, som måske her lige skal have lidt flere ord med på vejen:

MM 9, der kommer til at handle om rangertraktorer lige fra de første ”flyvende jernplader” til Köf’erne. Ranger-diesel-lokomotiver er IKKE med, idet de (litra MH, MT, MK og ML) allerede er behandlet i andre bind af MM-serien under de respektive fabrikker.
Forhåbentlig vil MM 9 udkomme en gang i 2017.

Derefter resterer en række nyere togsæt, som vil blive behandlet i MM 10. Dette bind vil således skulle rumme beskrivelser af IC/3 og privatbanernes IC2, Desiro- og LINT-tog samt de italienskbyggede IC4 og IC2 og de indlejede tyske ICE-DT togsæt.
MM 10 vil næppe foreligge før 2019.

Det siger sig selv, at med det store arbejde der resterer, er det på nuværende tidspunkt umuligt at sige noget mere præcist om hvornår MM 9 og MM 10 vil udkomme.
Men man kan altid holde sig orienteret om kommende nyheder via forlagets hjemmeside: http://www.baneboger.dk/nyheder.htm og eventuelt skrive til forlaget på baneboger@baneboger.dk

Det er faktisk nemmere og hurtigere end at stille spørgsmål herom i de i øvrigt udmærkede debatfora på jernbanen.dk.

Mvh.
John Poulsen, Banebøger


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak