Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Nye lokomotiver kunne vel have været her? (Generelt)

af Gæst1, 16/2 2016, 10:33 (2994 dage siden) @ andersj

Apropos artikel andet sted her, er det noget man vil kunne søge aktindsigt i?


Næppe, da der nok ikke er noget at søge aktindsigt i. Hvorfor skulle DSB købe nye diesellokomotiver til levering nogenlunde samtidig med at dobbeltdækkervognene skulle tilbageleveres? Medmindre der var tale om et enkelt lokomotiv til at fremføre S1.

DSB foreslog selv at anskaffe flere DD vogne (køb) på dette tidspunkt - og gentaget helt officielt i 2011, hvis ikke jeg husker helt galt. Der var også et politisk forlig fra 2012 på køb af ti ekstra DD-vogne (samt de 45 leasede fra Railpool - det endte som bekendt med en enkelt brugt Bk vogn, der endnu ikke er kommet i drift).
Så der blev altså snakket seriøst om lok-vogne 2009-2012. Herefter gled hensyn til DSBs økonomi ind over (det meget omtalte Driftkoblingskoncept er ganske vist smart, men også en garanti for, at der ikke udbydes trafik på linier med driftskoblinger - Var det Boston Consulting, der deromkring foreslog udbud af lyntogstrafikken?). Så groft sagt er der en sammenhæng (kobling:-) ) mellem DSBs modstand mod lokomotiver og vogne som koncept og DSBs uvilje mod udlicitering...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak