Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

jernbanefærger Trelleborg-Sassnitz (Jernbanen i dag)

af Svend, 27/7 2017, 00:22 (2466 dage siden) @ starnia

Men der er nu ikke nogen af dem som bekræfter at jernbanelejerne bliver nedlagt pga. flytningen af havnen.

Det der står i dem er, at Stena Line som driver jernbanefærgerne, i fremtiden måske ikke mere ønsker at gøre dette, når de nuværende jernbanefærger skal udfases, da marked formentlig ikke kan bære investeringen i nye jernbanefærger, og man derfor vil gå over til normale bilfærger. Antallet af jernbanevogne er faldet fra 200.000 (1989) til 22.000 (2015). Men ifølge de første link er der først om 20-25 år det bliver aktuelt.

.
Nu skrev jeg jo ikke noget om hvornår de sidste færger med jernbanespor på dækket holder op med at sejle, kun at de - til den tid - ikke bliver erstattet af andre tilsvarende. Desuden er der noget mere økonomi i at overføre løstrailere direkte på vogndækket end læsset på jernbanevogne.
Hvad angår etablering af nye jernbanefærgelejer, når havnen flyttes, kan jeg stadig kun citere hvad repræsentanten fra havnen fortalte tilbage i 2016. her var meldingen klar og tydelig, men man kan jo have skiftet mening i mellemtiden (f eks hvis den svenske stat vil betale merprisen for, hvad det koster at anlægge nye jernbanefærgelejer/-anlæg i forhold til almindelige færgelejer).

--
Svend


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak