Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

jernbanefærger Trelleborg-Sassnitz (Jernbanen i dag)

af Lasse Toylsbjerg-Petersen, 26/7 2017, 12:13 (2467 dage siden) @ gamle ole2

Ol. Tak. Ja Rostock var selvfølgelig et alternativ.
Og åbenbart stadig både gods-og personjernbanefærger.

Ole

Nu kan jeg desværre ikke lige finde rundt på Railnet Europes hjemmeside (www.rne.eu) længere, men tidligere indeholdt "korridor oversigten" også en oversigt over hvilke færgeafgange på Rostock-Trelleborg og Mukran (Sassnitz) - Trelleborg, der medtog jernbanevogne, samt de tilhørende køreplaner. Inden Scandlines blev til Stena Line på ruterne, tilbød man iøvrigt godskunderne at hente/bringe godsvogne til Rostock, så arrangerede Svandlines overfarten - herunder evt skinnetransport fra Rostock til Sassnitz. Stena Line er (ligeosm Scandlines på Rødby-Puttgarden) formelt "Infrastrukturforvalter" i Europæisk sammenhæng.

Mig bekendt tilbydes der kun jernbanegodstransport på Trelleborg - Rostock, og kun på nogle af overfarterne med "Mecklenburg-Vorpommern" og "Skåne", mens Transdevs (Snälltåget) persontog Malmø-Berlin, er det eneste tog, der overføres på F/S "Sassnitz" mellem Trelleborg og Sassnitz/Mukran. De tre jernbanefærger skulle endvidere kunne passe færgelejer på begge ruter.

En særlig niche for Stena Line er overførsel af nye tog og arbejdskøretøjer fra Tyskland til Sverige, hvilket er markant billigere, end at sende det via Danmark.

/Lasse


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Nærumbanen 1900-2000

Nærumbanen 1900-2000. Pris 300 kr.

Læs mere
Ringsted i snestorm
Ringsted i snestorm

Webmaster Tommy Nilsson var den 28. december 2001 i Ringsted midt i en snestorm. Det kom der denne fotoreportage ud af. Det lykkedes at holde kameraet nogenlunde fri for sne selv om sneen væltede ned.

Læs mere
DSB MO1812

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak