Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB’s resultat før skat blev i 1. halvår 2017 290 mio. kr. (Jernbanen i dag)

af Gæst1, 18/8 2017, 09:02 (2443 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Så er alt jo bare fryd og gammen eller.....

Jeg tror nogle politikere bliver overrasket over at høre, at de skulle have vedtaget DSBs beslutningsoplæg. Den rette formulering er vist mere, at "politikerne ikke denne gang har bedt DSB, om at lave det om, men istedet har regeringen fremsat sit eget forslag til en fremtidssikret jernbane, hvor regeringen hælder kraftigt til Udbudsscenarie E (udbud af S-bane og Regionaltrafik inden 2025 og en Franchise på Fjerntrafikken med DSB som operatør til allersenest 2029), mens DSB helst ser scenarie A (uændret DSB med mindre politisk indblanden) eller scenarie C (uændret DSB med nye ejere), så vi kan forsætte som vi plejer og sikre, at kunderne ikke mærker nogle forskelle".
Men det lyder jo ikke så fedt, hvis man er DSB og ihærdigt forsøger at påvirke politikerne, til at undlade at indføre Timemodel og sikre DSBs fortsatte monopol til tid og evighed - for det hele bliver billigere og bedre, hvis bare man venter (lige nu 13 år).

Reelt viser DSBs regnskaber en svagt faldende indtjening og svagt stigende omkostninger, hvilket på et tidspunkt vil blive problematisk. Resten er tal-fifleri, som nok kun de færreste kan gennemskue.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak