Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

R 946 - en skandale (Generelt)

af UTJ, 1/12 2017, 19:23 (2355 dage siden) @ UTJ

Museet skriver på sin hjemmeside:

"Museets mål har været at sikre så mange enheder som muligt et liv efter museet, og der er derfor stillet krav til aftagere om realistiske projekter med hensyn til økonomi og tidsplaner.

Danmarks Jernbanemuseum udskiller ikke som udgangspunkt til skrot, men da det kræver store ressourcer at restaurere og vedligeholde, vil det være urealistisk, at alle enheder får et efterliv, og enkelte enheder vil ende som skrot."

Af en eller anden grund er stempler, kvadranter og linealer kørt til skrot når det gælder R 946. Det nævner troværdige kilder. Det kan kun tolkes som bevidst sabotage for at forhindre muligheden af at R 946 kunne få "et efterliv". Disse dele har ingen særlig skrotmæssig værdi, men er uhyre besværlige og kostbare at genfremstille - det har de pågældende vidst (hvis det er sket).

Det er påfaldende at et lokomotiv i Randers er blevet plukket for vitale dele til maskineri, mens tilsvarende lokomotiv i Roskilde ikke er blevet det (H 783).

Museet krav til "realistiske projekter" har været højere end hvad museet hidtil har præsteret selv, især hvad gælder tidsplan. Et realistisk projekt kan faktisk også være til udstilling, men det har museet afvist som "gyldigt projekt".

Museet kan fortsat afkræfte ovenstående påstande.

--
ئۇلغىك


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak