Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Nedrivning Otto Busses Vej (København) (Generelt)

af Henrik Hansen ⌂, Vejen, 17/8 2018, 11:29 (2081 dage siden) @ Frank Poulsen

En ting er decideret eftersyn, men er der ikke lidt oftere smøring af diverse og tjek? Det er der måske ikke? Skift af pærer, en ødelagt førerstol, og andre småting der løbende må ske? det skal vel også ske et sted.


En ting er nok sikkert, at der sammen med indkøbet at de nye elektriske lokomotiver fra Siemens, vil ske er temmelig voldsom reorganisering af værkstederne, hvor tiden med store centrale værksteder vil være slut. Et elektrisk lokomotiv behøves ikke nær samme vedligehold som et diesellokomotiv, hvorfor værksteds faciliteterne kan være tilsvarende mindre, og der er jo ingen der siger de skal ligge i København - et lokomotiv kan jo flyttes sig ved egen kraft.

Det tungere vedligehold vil nok blive flyttet til udlandet, hvor Tyskland er et godt bud. Flyindustrien har gennem mange år, flyttet det tunge vedligehold til lande med lavere lønomkostninger, og eftersom jernbanen går efter at det skal være nemmere at passerer grænserne, så har man ikke fortidens bindinger til at materielet skal 'blive' i landet.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne



ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak