Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

VM-stationer med/uden transversal(er) (Jernbanen i dag)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 25/10 2011, 08:48 (4577 dage siden) @ Georg Schmidt

Muligvis kan der være sket en sprogmæssig forveksling med begrebet "VM-stationer" (som jo af gode grunde kun findes/fandtes på dobbeltsporede strækninger), se
http://www.lundsten.dk/dk_signaling/sign_lex/lex/lex_v.htm


Lige netop,det er sådan set helt i orden at kalde VM-stationen for AM-station, men det var betegnelsen VM-station "der vandt" og jeg har faktisk aldrig hørt andet.
[image]
Her ses den gamle FC Skanderborg som det så ud sidst i 70'erne med Århus øverst til højre og Horsens nederst til venstre.

----------

Der var oprindelig på Fyn en række VM-stationer, hvoraf nogen var udstyret med transversal, idag er alle transversaler vist væk.

----------

Nu begynder det at blive rigtig interessant. Prøv lige at kigge på Georgs ovenstående billede og læg mærke til Hasselager. Er der her tale om en VM-station med transversal? (Transversalen i Hasselager findes ikke mere.) Og så til det helt nørdede: Hvilke VM-stationer har (haft) transversaler og findes/fandtes der VM-stationer med to transversaler, således at der kunne skiftes fra 1. hovedspor til 2. hovedspor og omvendt? Og så til allersidst: Har "vi" et billede af en VM-station med en eller to transversaler? (Jeg vil såmænd ikke afvise, at jeg måske selv er leveringsdygtig i et sådan, men i givet fald tilhører det den del af min negativsamling, der endnu ikke er indskannet.)

Og så fik vi jo i øvrigt tilføjet endnu en "station" til listen over "stationer: "Transversalstation".

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak