Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Kreaturførende persontog (Generelt)

af KimC, 11/12 2011, 09:19 (4523 dage siden) @ Jens MO-Møller

Jeg mener også at have set et billede, som kunne tolkes i den retning, men det fremgik ikke tydeligt, om det var i en tilkoblet, godsvogn at kreaturet blev hensat. Ingen med en smule omløb i sit hoved, ville vel drømme om at hensætte klovkvæg i rejsegodsrummet i en MO-vogn; uanset hvilken type MO-vogn der er tale om. Alene den manglende mulighed for fortøjring samt det efterfølgende svineri af kvægets efterladenskaber, modbeviser kvægtransport. Mon ikke der blot har været tale om gennemgang gennem MO-vognen til een ved siden af holdende til transporten godkendt vogn?

Baggrunden var at toget fra Tønder skulle krydse et sydgående tog i Esbjerg. Dette var dog nedbrudt et sted på strækningen mellem Ribe og Skærbæk. Men man forventede at kunne få dette tog til at fortsætte for egen kraft i løbet af ca 20 minutter. Det medførte travlhed i Skærbæk, hvor "vi" havde ventet i spor 2. Toget blev rangeret ind i læssesporet, hvor der holdt 3 lukkede godsvogne, som man gik i gang med at læsse med kreaturer. Her vedhæfter jeg det oprindelige billed, samt et udsnit i højere opløsning, for at undgå at forumet autobeskærer.
Åbenbart var der ikke helt plads nok, og så læssede man to-tre kreaturer ind i godsrummet på Mo vognen. Jeg mener at det var Mo 1986, hvilket var den eneste Frichs 19-Mo jeg har oplevet i drift. Man har kunnet tøjre kreaturerne til vinduesgitrene i godsrummet.
Man skal forestille sig at dette var i starten af 1980'erne, inden Jernbanetilsynet og Trafikstyrelsen gik i koma og skubbede stort set alt godstransport over på vejen, for at højne jernbanesikkerheden. Reglerne blev fortolket meget lempeligt dengang, og Mo vognene havde alligevel kun kort tid tilbage. Desuden blev der strøet halm hos alle kreaturer. 1986 blev jo da også udrangeret kort tid efter, men fik et uplanlagt comeback på Lille Nord.
Bemærk i øvrigt at en af kreaturttrækkerne er iført brund DSB "Kaffe"uniform med grønpuldet kasket.
Da det sydgående tog - fremført af Mo 1873 - ankom, fik vi "udkørsel" fra læssesporet, hvilket vist heller ikke var helt reglementeret.

[image]

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak