Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Kreaturførende persontog (Generelt)

af KimC, 11/12 2011, 17:53 (4522 dage siden) @ Jens MO-Møller

Fantastisk billede og historie! Jeg har som barn oplevet brevduer, levende kyllinger og ditto hummere, døde fasaner og harer som rejsegods i pakrummet på MO-vogne, men denne her med levende kreaturer slår alle rekorder!

Det her var ikke gået med en Lint. Hvis nogen kom med et læs kreaturer til stationen i Skærbæk i dag, og skulle have dem sendt med toget, ville der blive brug for det helt store beredskab til krisehjælp for diverse jernbanefuntionærer. Og jeg er lge ved at tro at Beredskabet skulle rykke ud til Trafikstyrelsens kontor i København, fremfor til Skærbæk station. Der skulle de sikkert bare bruge nogen lastbiler til kreaturerne.

Dengang var det jo ellers kotyme at vognladningsgods fra og med Skærbæk og sydover til Tønder skulle med godstoget via Tinglev til Padborg, for derfra at blive sendt videre, feks til Esbjerg, via Fredericia. Helt i DSB's ånd skulle kunden naturligvis betale for omvejen. Derfor tror jeg at man ude på stationerne gjorde hvad man kunne for at improvisere og sende vogne med persontogene hvor det var muligt, trods begrebet blandettog jo har været afskaffet længe.

Hvad der skete da dette tog kom til Esbjerg ved jeg ikke, for jeg stod af i Bramming.
Men jeg har oplevet at et tog sydfra der var ankommet med godsvogne bag på Mo'eren til Esbjerg (fra Tønder kørte de med styrevognen forrest) fik udkørsel videre mod nord, selv om vognene ikke var blevet hentet. Så måtte de tage udkørslen tilbage, og der kom en Mh'er cyklende, og bragede ind i toget, koble af, koble på, så cyklede Mh'eren af med vognene med et gevaldigt ryk så kreaturerne brølede, og da den var langt nok væk kunne persontoget afgå videre mod Varde.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak