Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Plads til flere cykler (S-tog og Lokalbanben) (Jernbanen i dag)

af Niels Munch, 24/4 2012, 13:51 (4396 dage siden)

DSBs pressemeddelelse af d.d.:

"Ekstra plads til cykler i S-toget

Københavnerne er så glade for at tage cyklen med i S-toget, at S-togene nu får en ekstra cykelvogn. Samtidig bliver der mere plads til barnevogne og kørestole.

Siden 2010, hvor DSB S-tog indførte fri cykelmedtagning, er antallet af cykler vokset støt, og det har fået flere til at tage S-toget. I 2011 var der over 7 mio. cykler med S-toget.
Derfor bliver der fra midten af juli mere plads til cykler i S-togene, når S-tog her begynder at ombygge S-togene, så de får en ekstra cykelvogn."

Læs mere her: http://www.dsb.dk/om-dsb/presse/nyheder/ekstra-plads-til-cykler-i-s-toget/ .


På Lokalbanens strækninger, hvor der også er fri cykelmedtagning, har man følt et tilsvarende behov.

Lokalbanens værksted er i øjeblikket i gang med at bygge LINT togene om, således at de kan medtage flere cykler på en mere hensigtsmæssig måde.
Opgaven består i at afmontere nogle faste sæder og bagagehylden, sætte nogle klapsæder op i stedet - og så har man et flexrum, hvor der kan transporteres flere cykler, og samtidig siddende passagerer.
Det lyder enkelt, men der er dog en del arbejde i det. De to første tog er færdige i uge 11. Man regner med at kunne nå at ombygge to tog pr. uge, så hele ombygningen skulle være færdig omkring 1. juli 2012.

Den fri cykelmedtagning har notorisk betydet flere rejsende med Lokalbanens tog.

Kilde: Lokalbanen.

M.v.h.
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak