Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Avatar

Lita Bno på Fr.sund- Hareskovbanen og Lille Nord (Generelt)

af Erik H, Frederikssund, 29/7 2012, 19:03 (4290 dage siden)

Jeg kan huske at DSB i 1975 indsatte Bno (litra Bn-vogne med styrekabler til litra MO) på Frederikssundbanen. Disse afløste efterhånden de ældre Cll-vogne. Oprangeringen var: MO+Bno+Bno+MO.

I "Cll tiden" var det derimod sjældent at Cls og Bhs, kørte på Frederikssundbanen, men når det skete var oprangeringen MO+MO+Cll+Cls eller MO+MO´Cll+Bhs. Den normale oprangering var MO+Cll+Cll+MO.

På jernbanen.dks side over vogne står der, at disse vogne blev anvendt på Frederikssundbanen, men jeg synes at have læst at litra Bno, også få gange har været anvendt på Hareskovbanen og måske også på Lille Nord.

Da MO-togene blev afløst af litra ML på Lille Nord i 1984, er der et "hul" på ca. seks år, hvor litra Bno, vel egentligt godt kunne have været indsat på denne strækning, idet MO-togene blev afløst af litra MX fra 1978-79. MX togege var oprangeret MX+Bn+Bn+Bns. Flere Bn-vogne kunne også forekomme.

Jeg håber at nogen kan besvare mit spørgsmål, men med den brede viden, der er blandt brugerne på jernbanen.dk, er jeg temmelig sikker på at nogen er i stand til det:-)

God søndag

Mvh.
Erik H

--
Erik H
[image] [image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Nye jernbanestationer på Roskildebanen

Nye jernbanestationer på Roskildebanen. Pris 110 kr.

Læs mere
DSB ME1512Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak