Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Havnebanen i Esbjerg (Jernbanen i dag)

af Niels Bak, 12/9 2012, 10:05 (4252 dage siden) @ Allan Eriksen

Jo, der er planer om enten et spor der svinger "til venstre" omtrent der hvor grænsen mellem stationen og havnebanen er nu eller et helt nyt spor fra Bramming og ind sydøst om byen langs motorvejen til den nye Østhavn. Der er bevilliget penge til det fra Folketinget men Esbjerg Havn har ikke meldt ud om deres del af finansieringen, ligesom der ikke er blevet valgt løsning.

For nylig - jeg tror det var i ingeniørens artikel om møllevingetoget - var der en henvisning til at projektet var opgivet, men uden kilde. Der stod også et eller andet om at havnen i stedet ville slutte et spor på den nuværende havnebane ved Vestkraft. (eller lign. Det her er efter hukommelsen). Med det må menes, der hvor der i sin tid gik et spor fra, som førte ned til Vestkraft - stadig tydeligt på Google Earth.

Det ville være væsentligt billigere end nogen af de to andre foreslåede løsninger, da det kan gøres uden nedrivninger. Men det ville også være en meget mindre praktisk løsning, da det ville kræve en togvending undervejs.

Hvis det ellers er rigtigt, så ser det ud som om havnen leder efter en billig løsning til at få etableret spor til den nye Østhavn, og måske er det ikke så skidt. Hvis der så viser sig at være efterspørgsel nok, så vil man umiddelbart kunne etablere løsningen med det direkte spor fra stationen senere.

Mvh Niels Bak


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts


Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak