Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB og S-tog på vej mod fusion (Generelt)

af steenth, 2/4 2013, 10:58 (4044 dage siden) @ UTJ

Ikke ganske uvæsentligt synes jeg, at S-tog er langt bedre til at give information og overblik over trafikken. Omkring wi-fi har de også en gratis løsning, det var hos S-tog man først lavede et kundeprogram (det er dog vist ikke en kerneopgave, men et eksempel på, at de tør prøve lidt mere).


S-tog mener ikke at det er nødvendigt med køreplaner på stationerne.

Enig.


Påskens oplevelse med S-tog var at man febrilsk ville fortælle at togene gik hvert tiende minut, men at ingen tog kom. Faktisk kørte et tog til sin rigtige destination lige efter højttalerstemmen havde proklameret af det kun kørte til Østerport.

S-tog har chikaneret passagererne med madordninger, tv-støj, håbløst kaffeprojekt o.l. og har absolut haft svært ved at finde ud af hvad deres opgave egentlig er.

Gennemsnitligt ophold på Hovedbanegården er på ca. to minutter, hvilket forlænger køretiden.

En god buffer til at fange forsinkelser.

Udtyndet weekendbetjening af yderstrækningerne fordi man nu har fundet ud af at køretiden mellem København og yderstationerne pludselig ikke betyder noget. Det er jo bres lystrejsende.

Der er blevet bedre betjening i om søndagen og yderstrækninger har altid 10 minutter drift i dagtimerne ( med enkelte undtagelser på nogle helligdage) - det er positiv. Ud fra min synsvinkel er det blevet en bedre køreplan med langt mere hyppig afgange - det har specielt værdi, når man kun skal køre imellem få stationer. At man så har miste de gennemgående tog - tja 5 minutter fra/til.

Men der er langt, også for S-tog, hvis der skal komme et ordentligt og stabilt produkt ud af det som ikke blot er småforsøg på småforsøg, hvor vi skal juble når det virker. En stabil storby-betjening med tog bør ikke være noget der bliver omtalt i tide og utide, men fungere som vand fra hanen.

Sålænge at de fleste S-tog skal igennem røret, så giver det problemer - specielt når man presser kapaciteten som man gør. Berlin fx har færre S-tog i timen på det centrale afsnit og de vender en del afgange lige før det centrale afsnit.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Svenska-lok
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak