Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB omgør beslutning om billige klapsædebilletter (Trafikpolitik)

af UTJ, 25/9 2014, 10:43 (3501 dage siden) @ Niels Bak

Problemet er jo ikke at han ikke har ret til det. Problemet er at det er torskedum ledelse, der fratager dem han har ansat til jobbet enhver autoritet, straffer initiativ og generelt hindrer enhver bevægelse hen imod en så forretningsmæssig sund drift som muligt, fordi han tvinger ledelsen til at tænke politisk før de tænker virksomhedens rationelle drift.

Vigtige priser og rabatter, sociale hensyn mm. bør være skrevet ind i servicekontrakten - resten må DSB's ledelse selv udbyde og regulere som det nu giver driftsmæssig mening. Klapsædebilletter er en vinder i tog der sjældent er helt fyldte, men i dagens materielsituation, hvor flere og flere fuldbetalende passagerer må nøjes med en ståplads, så er det skidt at fylde de sidste pladser til kvart pris.

Det er yderen af tilskuddet som må afgøre om DSB giver rabatter til tiltænkte grupper, herunder unge og studerende. Derfor er ministeriet i sin gode ret til at kræve rabatordninger opretholdt. Ellers skal den del af tilskuddet tages fra DSB. Det er ansvar og vi skal ikke klandre vore folkevalgte for at skride ind, når offentlige virksomheder suboptimerer, uanset god eller dårlig ledelse. Det er vilkårene.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak