Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Politikere og deres tro på godstrafik på skinner (Generelt)

af ulca, 14/12 2014, 11:41 (3421 dage siden)

Der er en tendens til, at danske politikere ikke tror på indenrigs godstrafik på skinner. Men som beskrevet i tråden om en shunt ved Lemvig, er det ikke alle som har den tro.

At den tro ikke eksisterer på Lolland kan ses af en artikel fra Folketidendes Lørdagsudgave. Artiklen omhandler en renovering af en gang- og cykel-tunnel på en sti i Nakskov. Men hvad har det med jernbane at gøre?
Der findes en sammenhæng idet at den pågældende tunnel fører ind under vestenden af Nakskov, og artiklen nævner at derfor kan den ikke nedlægges.
For dels benytter Regionstog de spor som ligger ovenover tunnelen til rangering og opstilling, dels er "der et politisk ønske om ikke at afskrive muligheden for senere igen at etablere jernbanespor til Nakskov Havn". Citatet er taget ordret fra avisen, og viser efter min mening en tro på at der kan komme godstrafik på skinner til byen.

I øvrigt så er formuleringen "etablere" ikke helt præcis, for en stor del af havnebanen i Nakskov eksisterer stadig. Visse steder har man asfalteret over sporene og et par steder lagt grus, men samlet set er det især en oprensning af spor og evt. udskiftning af rustne skinner der skal til. Så der er snarere tale om en reetablering.

I øvrigt nævntes i miljøundersøgelsen for den nye Storstrømsbro, at man foretrækker Nakskov som byggested for broens moduler da det vil være det billigste. Og mon ikke at en betydelig del af materialet vil komme pr. bane, f.eks. armeringsjern og cement?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Østbanen 1879-2004

Østbanen 1879-2004. Pris 330 kr.

Læs mere

Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak