Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

IKEA åbner varehus ved Dybbølsbro (Jernbanen i dag)

af gaest, 20/4 2015, 20:29 (3296 dage siden) @ Michael Deichmann

Og den jernbanemæssige vinkel: Placeringen kunne have været fin til f.eks. et jernbanemuseum placeret i en grøn park.

Der ville have været alle tiders mulighed for at lave et levende teknisk museum i om ikke verdensklasse, så noget andet, ved at kombinere Dieselhouse med nogle af de gamle jernbanebygninger i området med passende nybyggeri, men i provinsialismens højborg, Danmark skal det hele spredes ud over landet, så togene står i Odense, flyene vist et sted i Jylland og resten i en nedlagt fabriksbygning i Helsingør.

Ja, København ligger nemlig så dejligt centralt i Danmark.
Der ville alligevel ikke have været plads til at samle det hele på det sted. Og mht til at køre med veterantog er det besværligt nok ved Odense.
Hvis politikerne virkelig mener at området kan afstås til byggeri, og at behovet for ekstra kapacitet i fremtiden kan opnås ad anden vej er det da fint nok at der bliver bygget, hvor en udbygning af perronkapaciteten på det sted nok kunne blive en slags "Spor 26" løsning, som ikke er videre populær. Jeg kan bare ike få øje på noget bedre til en ladesiggørlig pris.
Men OK den tid hvor alt der nogensinde har været brugt til jernbaneformål automatisk er "kulturarv" og skal være veteran-etellerandet er forbi. De mere ambitiøse af os må til at acceptere at veterantogsmarkedet er mættet, hvis ikke ligefrem overmættet.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak