Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

ERTMS - få det i drift (Generelt)

af Fysikeren, 17/5 2015, 09:06 (3268 dage siden) @ steenth

Jeg kan se at ERTMS skal i drift i Nordjylland i 2016 - dog skal der være tests af af det i efteråret 2016 flg bane.dk. Jeg kan formode det bliver i slutning af året i bedste fald. Faste anlæg burde være på plads på det tidspunkt... På lille syd er også test mv i 2015-16.

Men det skal også installeret nyt udstyr i alle tog. Og det skal være nogle klar, når de enkelte strækninger, gå i drift. Og specielt til Langå-Frederikshavn skal mange tog have det. Og i Langå skal vel også Arrivas tog havde fra starten af. Er installationen i tog gået i gang? Og er en plan for, hvad man gør, når de første strækninger skrifter? I flere udenlandske projekter har det været udstyr i tog, som har været flaskehalsen i starten.

Lille Syd kræver vel ikke det store antal tog, dog skal Østbanens tog vel også ombygges i samme omgang.

Hvad angår Langå-Frederikshavn er der vigtige detaljer i kontrakten med DSB: Der skal kun køres et gennemgående tog hver time fra København til Aalborg, og hver tredje time videre til Frederikshavn. Dertil et tog i timen Aarhus-Aalborg, men det skal ikke være gennemgående.

Dvs. der skal være ombygget nok togsæt til et regionaltogs-lignende omløb Aarhus-Aalborg skal for de gennemgående togsæt København-Aalborg/Frederikshavn. Dertil Nordjyske Jernbaners behov nu de overtager de lokale tog i området.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak