Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Færgen er i havn

af shipmik, 24/7 2015, 09:56 (3201 dage siden) @ MYMXnord

Så kom færgen omsider i havn i Frederikshavn. Det skete 22. juli, da Svendborg Bugsers slæbebåd Westsund ankom efter en rejse på otte dage fra Barrow-in-Furness. Rejsen gik syd om England via Irskehavet, Lands End, Kanalen og op gennem Nordsøen og Skagerrak (på grund af vejret) og det var heldig rejse med en gennemsnitsfart på godt syv knob. Synet af Sjælland af Korsør, som færgen stadig hedder, var ikke kønt og ophugning synes at være nådig mod den tilstand, som hele skibet har i øjeblikket. En restaurering vil kræve enorme mængder af knofedt fra en lang række af frivillige og store mængder penge - næsten Joakim von And-agtige mængder - for blot at få færgen i nogenlunde stand.

[image]
På vej ind gennem molerne

[image]
Westsund af Svendborg foran

[image]
Sjælland af Korsør slæbes af Svava og styres af Westsund

[image]
Ikke noget kønt syn efter mange år uden vedligehold

[image]
Bemærk den ansats til en skov, der gror på fenderlisten

[image]

Bent Mikkelsen

Færgen er i havn

af cz, Birkerød, 24/7 2015, 10:45 (3201 dage siden) @ shipmik

Tak for billederne - ja, du har ret. Det er umiddelbart ikke noget kønt syn.

Men det jeg kan se er ikke noget, der burde afskrække. Lidt alger, lidt ukrudt osv. Men det kosmetiske siger ikke noget om færgens generelle tilstand. Man kan ellers læse rundt omkring, at færgens tilstand generelt skulle være ok og at den indvendigt ikke skulle være forandret i samme grad, som M/F Broen er.

Flere steder kan læses, at der er visse skibsentusiaster som arbejde for en bevaring. Er der nogen herinde der har kendskab til et sådant initiativ - hvem er disse folk og hvorledes kommer man i kontakt med dem?

Færgen er i havn

af Anders Madsen, 24/7 2015, 21:28 (3200 dage siden) @ cz

Flere steder kan læses, at der er visse skibsentusiaster som arbejde for en bevaring. Er der nogen herinde der har kendskab til et sådant initiativ - hvem er disse folk og hvorledes kommer man i kontakt med dem?

Initiativet blev præsenteret på et visionsmøde for pressen og interesserede i ventesalen på Gedser station af Dansk Færgebevaring d. 12. juni 2010. I dag hedder foreningen Dansk Færgekultur og kan kontaktes på hjemmesiden: http://www.faergekultur.dk/index.php

Udpluk fra foreningens hjemmeside:
I 2010, blev der gjort et stort arbejde for at få færgen Sjælland (Dronning Ingrid, 1951) tilbage til Danmark. Det var planen at hun skulle ligge i Gedser, og være en del af ”Trafikkultur Gedser”. Desværre var der ingen fonde som ville hjælpe med at købe færgen, samt bugserer den til Gedser. Desuden modarbejdede Guldborgsund kommune også projektet. Så i december 2010 blev ”Trafikkultur Gedser” opgivet.

Færgen er i havn

af ivar, 7/10 2015, 16:24 (3126 dage siden) @ Anders Madsen

Frashawn for et par timer siden - skærebrænderen kan ikke være ret langt væk mere

[image]

ContecRailSvenska-lok

Jernbanebøger

IC4 - Et studie i en skandale

IC4 - Et studie i en skandale. Pris 290 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak