IC3-dåb i Esbjerg - og noget om stillingsbetegnelser

af Lars, 4/8 2015, 21:45 (3205 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen


Den såkaldte "distriktschef", som vi ser til venstre på de to nederste billeder, er afdøde Henning Dürr. Henning var udnævnt driftsområdechef i den decentrale DSB organiation, der eksisterede frem til 31. december 1989 kl. 23.59 1/2. Fra 1. januar 1990 tituleredes han eksternt stationschef, men beholdt rent teknisk i DSB's administrative systemer sin stillingsbetegnelse som driftsområdechef (så var man også fri for at bede dronningen underskrive et nyt ansættelsesbrev (Henning var kongelig udnævnt)).

Til sammenligning kan nævnes, at jeg blev udnævnt til stationschef 1. juni 1990. Den "tekniske" interne betegnelse var produktionsenhedsleder; den eksterne betegnelse var stationschef.

I perioden fra 1990 og frem var det meget almindeligt, at DSB's decentrale chefer havde to stillingsbetegnelser: Dels en "teknisk", intern stillingsbetegnelse dels en ekstern stillingsbetegnelse, som gav "mening" eksternt.

Nogle af de få decentrale DSB chefer, der havde overensstemmelse mellem deres interne og eksterne stillingsbetegnelse, var de regionchefer (uden bogstavet "s" mellem "region" og "chef"), der blev udnævnt pr. 1. januar 1990 og som var regionchefer i "Region 90".

Nu til dags kan man vistnok også finde en enkelt eller nogle ganske få såkaldte DSB chefer, der titulerer sig "regionschefer" (med bogstavet "s" mellem "region" og "chef"). Men de kan på ingen måde sammenlignes med de ægte regionchefer fra Region 90.

Bedste hilsner

Thomas

NU du skriver det, kan jeg godt huske, at han hed Dürr.

Der er mange fine titler til, men der VAR nu mere stil over embedsmændene, f.eks. stationsforstanderne, i gamle dage..

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

ContecRailIndsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak