Stedfæst et billede , tak.

af Bent Hansen, 13/3 2018, 10:51 (2236 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Hej Morten. Andre må også gerne læse med.

Tak for bestemmelsen. Jeg spurgte, fordi jeg savnede førstesporet ved andetsporsanlægget, men det var altså gravet ned.

*
Du har ganske ret. De sidste år har jeg haft fast arbejde med at gennemgå arkiv.dk's industribanefotos. Det drejer sig om mindst 1000 bestemte foto, og en manko på mindst 1000. Stakken af billeder, der venter på bestemmelse, vokser til tider hurtigere, end jeg kan bestemme.

Arkivernes tekster, medgiver jeg, er til tider mærkværdige for at sige det mildt. Ofte er bestemmelsen billedgiverens. Personalet gør dog, hvad de kan, men også de er plaget af Stats og Kommune, men besøger man dem, bliver man venligt modtaget. Ofte er der kaffe og brød på bordet, og flere arkivledere har jeg besøgt privat og sogar været til middag hos.

En arkivleder kan være ekspert i Danmarks stenalder, eller i midderladerkirker, og så vil jeg, hvis det var mig, ærgre mig over henvendelser som mine med, at dette billede ikke som skrevet viser anlæg af andetspor på den fynske hovedbane, men roebanen ved Assens Sukkerfabrik. Her er det rart, at kunne henvise til PTNs hjemmeside, hvor arkivet kan finde et andet billede af det viste lokomotiv.

Jeg har masser af eksempler. Måske 10 % deciderede fejlbestemte billeder samt 50 %, hvor bestemmelsen halter.

Arkiverne behøver ikke takke, men en kvittering for modtagelsen, så jeg gerne. Også gerne en angivelse af, om de er enige eller ej, men en sådan lever jeg uden. Bare jeg er enig!

Enkelte er ikke til at hugge eller stikke i, fordi de ikke kender deres danmarkshistorie, men det er sjældent arkivlederen, men den midlertidige medarbejder, der som langtidsledig er anbragt på arkivet. Langt de fleste går op arbejdet, men enkelte har ikke forudsætningerne. Mange har en pc, der staver lige så dårligt som min. Som sagt, de fleste er ildsjæle.

Nå, brok til side. Vi er enige i at undre os. Jeg agter dog ikke her at tilskrive arkivet. En gang i mellem gør jeg det, men det tager som regel tid, og 1000 andre venter.

Efter heldet her, har jeg lyst til at prøve endnu foto.

Mvh og tak BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak