Avatar

København L - eller hvor - og hvad?

af Morten Flindt Larsen, København K, 15/6 2018, 08:45 (2142 dage siden) @ Steffen Dresler

Kære Erik og selvfølgelig alle andre

…………………….og det har Danmarks Jernbanemuseum selvfølgelig med dets nye billeddatabase som omtalt før og åben for alle.

Åben siden og gå ind og søg:

Bygninger og strækninger
Bygningstegninger
Slangerupbanen (i søgefeltet)
Side 2/3


Herunder udsnit af grundtegning, nederste højre, altså højre = Vest og ned = Nord. De andre rum er uinteressante for spørgsmålet. Om det kan bruges ved jeg ikke. Har en ide om, at fotografiet er optaget straks efter overtagelsen, således at telefoner mv. er DSB, mens tekster mv. er KSB.

[image]

Tegning: Danmarks Jernbanemuseums billed- og tegningsarkiv.

Med venlig hilsen og god fredag

Steffen Dresler

Hej Steff m.fl.

Plantegningen af København L indikere, at det kan være billetkontoret hér, det drejer sig om - henne i hjørnet ved siden af døren ind til stationsforstanderens kontor. Nå, men hvad gør man så for at få bekræftet den teori. Jo, man stiller lidt på billedets belysning, og så dukker - hvad der ligner - højbanens betonmur op uden for vinduet. Eller hvad? Kan jeg med rimelighed betragte dette som et bevis for, at det er København L?

[image]

Det næste fotonummer i rækken ligner grangiveligt, hvad jeg formoder er afløseren for det meget rodede sammensurium af apparater på det første foto. Pænt og nydeligt.

[image]

Hvis det første er København L, må nummer to vel så også være København L? Flere af apparaterne synes at gå igen på de to fotos. Eller er det for tynd en bevisførelse?

Og nej, Steff, fotoet er ikke taget straks efter overtagelsen. Det anførte årstal 1951 er mur og nagelfast ud fra fotonummeret.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Svenska-lok
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak