Avatar

Et par uafklarede entreprenørlok (2 arkivfotos)

af Morten Flindt Larsen, København K, 28/3 2024, 12:42 (30 dage siden) @ Lars

[image]

Fint gættebillede, selv om der nok er langt til løsningen.

Billedet virker en smule mere behageligt at se på, hvis jeg spejlvender det. Det skyldes måske, at aftegningen på lokomotivet så bliver til et ”S” . Der er ikke andet, som umiddelbart viser noget om, hvorvidt det er ret- eller spejlvendt. Kan nogen måske ud fra lokomotiv- eller krandetaljer sige noget om det?

Ellers et godt motiv. Der er to personer at se. Den ene står med en skovl ved tipvognen og dirigerer gravkoen. Den anden står næsten skjult bag gravkoen til venstre. Der må så også være en kranfører i førerhuset.

Udgravningen er, som Morten nævnte, ret bred og derfor måske ikke en vej, men et jernbanearbejde. Gravkoen er i gang bag toget. Jordvolden på den synlige side af toget, må være jord der er fjernet for at lægge sporet.

[image]

Skinnerne forgrener sig et stykke bag toget. Den ene gren går ligeud til et område længere væk, som også kan være under udgravning/anlæg, den anden gren drejer til højre ned langs en vej. Den del, der går over vejen, ligger meget ujævnt, og kurven må være vanskelig at køre igennem. Måske er perspektivet lidt forkortet.

Vejen går på tværs af graveområdet bag huset og baghuset med hækken og ud af billedet til venstre. Der er endnu et hus helt til venstre. Vi er måske i udkanten af en by. Det sidste hus kan også være en gård, der så har marken med høet.

Lige under kranarmen er der noget, der måske kunne være et led, men det er gætteri.

Der er tre ”telefonpæle” med ledninger, som går på tværs af vejen og langs udgravningsarbejdet. Der er måske gravet en vej væk her?


[image]

Ude i horisonten – til højre for kranarmen – er der et lyst område, som kunne være en sø eller måske nærmere en fjord. Dette område kan også ses mellem huset og træet midt i billedet.


[image]

Der er en kirke i baggrunden bag gravkoen, måske er der en by bagved.

Vi er altså i landlige omgivelser eller i udkanten af en (lands-)by i nærheden af en fjord. Solen skinner desværre ikke så meget, at vi kan fastslå en kompasretning.

Så alt dette siger desværre intet konkret om stedet. Men nogen har måske et bud?

Måske nogen kan genkende hesten...?

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Faxe Jernbane - FJ
Faxe Jernbane - FJ

Danmarks første privatbane var den smalsporede Faxe Jernbane fra Faxe Kalkbrud til ladepladsen ved stranden, der åbnede i 1864. Banen var i drift helt frem til 1982, hvor lastbilerne overtog transporterne. Her er historien om Faxe Jernbane med fokus på det rullende materiel.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak