Jernbaneartikler på Jernbanen.dk

... og så kommer toget, Trine

...og så kommer toget, Trine I 1972 udgav Signalpostens forlag dette hæfte kaldet: ...og så kommer toget, Trine. Manuskriptet er baseret på en dagbog ført af pensioneret stationsforstander S. S. Nielsen, Sønderborg. I hæftet fortælles om de historiske begivenheder ved genforeningen i 1920, hvor Sønderjylland kom tilbage til Danmark og hvor de sønderjyske jernbaner blev overtaget af danske jernbanefolk.
Jernbanenettet var slidt fuldstændigt ned og der forestod et kæmpe arbejde med at i det hele taget at få en køreplan til at fungere. Tyskerne havde taget alt rullende materiel med sig sydpå og DSB havde sendt de ringeste lokomotiver og vogne til erstatning.
S. S. Nielsen fortæller i et levende sprog med megen humor om sine mange spændende jernbaneoplevelser i Sønderjylland gennem mere end 20 år. Hæftet er konverteret til pdf-format og fylder 16 Mb.

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen