Jernbaneartikler på Jernbanen.dk

... og så kommer toget, Trine

I 1972 udgav Signalpostens forlag dette hæfte kaldet: ...og så kommer toget, Trine. Manuskriptet er baseret på en dagbog ført af pensioneret stationsforstander S. S. Nielsen, Sønderborg. I hæftet fortælles om de historiske begivenheder ved genforeningen i 1920, hvor Sønderjylland kom tilbage til Danmark og hvor de sønderjyske jernbaner blev overtaget af danske jernbanefolk.
Jernbanenettet var slidt fuldstændigt ned og der forestod et kæmpe arbejde med at i det hele taget at få en køreplan til at fungere. Tyskerne havde taget alt rullende materiel med sig sydpå og DSB havde sendt de ringeste lokomotiver og vogne til erstatning.
S. S. Nielsen fortæller i et levende sprog med megen humor om sine mange spændende jernbaneoplevelser i Sønderjylland gennem mere end 20 år. Hæftet er konverteret til pdf-format og fylder 16 Mb.


De danske Sukkerfabrikker
De danske Sukkerfabrikker
Aktieselskabet De danske Sukkerfabrikker (DdS) blev grundlagt i 1872 af finansmanden etatsråd C. F. Tietgen og blev snart en af Danmarks største virksomheder. Ved at bygge nye og opkøbe eksisterende sukkerfabrikker, fik DdS næsten monopol på sukkerproduktion.
 Læs artiklen 

DSB plakat 1950

DSB plakat 1950
DSB plakat 1950 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
Indsend billeder
GDSHFHJ YM 15
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
... og så kommer toget, Trine


Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen