Ofte stillede spørgsmål

Om Jernbanen.dk      Ofte stillede spørgsmål      Kilder

Ofte stillede spørgsmål


Er redaktionen interesseret i at få tilsendt billeder?

Jernbanen.dk modtager med glæde billeder fra "fremmede" leverandører efter følgende retningslinier:

1. Motiver
Et af de mange mål med Jernbanen.dk er at kunne vise mindst et billede af alt det materiel, der er omtalt på sitet. Det er derfor især billeder af materiel, der endnu ikke er billeder af på sitet, der er interessante. Såfremt der allerede er et billede at det pågældende materiel, så skal et nyt billede opfylde mindst et af nedenstående krav:

- Være optaget mindst 3 år fra et eksisterende billede.
- Vise materiellet i ombygget, omlakeret eller i øvrigt ændret udgave.
- Være fototeknisk bedre end et eksisterende billede.

Fremsendes billeder der ikke er ens egne, skal kilden fremgå, og er billedet optaget efter 1970, skal fotografens tilladelse medfølge.

2. Teknik
Generelt kan siges: jo flere pixels jo bedre - helst mindst 2.000 pixels i bredden. Filtypen bør være JPG med 80% i kompression. TIF-filer modtages også gerne, men de bør være pakket i ZIP-format inden de sendes. Derudover kan der ikke sendes mere end 10 Mb ad gangen. Alle billeder bør være uredigerede dvs. sendt lige fra scanner, digitalkamera eller lign. Når de modtages på redaktionen, bliver de beskåret, skaleret, farvekorrigeret m.v., og påført oplysninger om Copyright, motiv m.v.
Såfremt billederne kun forefindes på papir, kan de fremsendes pr. post til redaktionen, der så sørger for indscanning og efterfølgende returnering af billeder.


Må jeg anvende Jernbanen.dk´s små tegninger af lokomotiver og vogne på mit eget site?

Svaret er desværre nej - de små tegninger er blevet et værdsat kendetegn for Jernbanen.dk, ligesom der er brugt mange mange timer på udarbejdelsen af tegningerne.


Må jeg linke direkte til specifikke informationer på Jernbanen.dk?

Ja, der må gerne linkes direkte til undersider på Jernbanen.dk, dog ikke fra en frame - siden skal åbnes i et helt browservindue. Det er ikke tilladt at linke direkte til billeder, tegninger, PDF-filer m.v.


NB: Virker pt ikke:
Må jeg lægge en kopi af Jernbanen.dk´s UIC kontrolcifferberegner på mit eget site?

Ja, når nedenstående HTML-kode anvendes:

<iframe src="https://www.jernbanen.dk/UIC.php?lang=dk" width="150" height="80" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" frameborder="0"></iframe>Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.
Ofte stillede spørgsmål


Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen