Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Udflytning af statslige arbejdspladser - hvad med private??? (Trafikpolitik)

af Niels, Aarhus, 23/1 2018, 14:21 (2285 dage siden) @ Peter Christensen

Rent bortset fra det, for at blive ved jernbanen, har det gennem tiderne været nødvendigt for jernbanefolk at flytte, både efter avancementspladser eller fordi deres tjenestested blev nedlagt.

Der var engang tjenestemaend ved jernbanen og de kunne - mere eller mindre - stittes rundt efter behov.
Var de rnoget piveri dengang?

Der er ganske rigtig, at tjenestemænd af forskellige slags - f.eks. folk ved DSB, skolelærere eller alle andre, der var ansat som tjenestemænd kunne forflyttes efter arbejdsgivers ønsker og behov.
Samtidig skal det dog nævnes, at der var (og stadig er) store fordele for tjenestemænd, som overenskomstansatte ikke har i samme grad.
Først og fremmest er pensionen bedre, og for år tilbage, var der ikke noget, der hed andet end folkepension for almindelige arbejde, så bl.a derfor var det meget attraktivt at blive ansat i statens tjeneste.
Derudover var sikkerheden i ansættelsen også betydelig bedre end andre steder. Tænk bare på, at man fik tre års ventepenge, hvis uansøgt afsked kom på tale. Dét er der ikke andre lønmodtagere, der bare kommer i nærheden af.
Det betingede dog, at man ikke blev afskediget i unåde - f.eks. hvis man havde haft gang i "de tre gange kassen". Dvs, hvis man havde givet nogen én på kassen eller taget af kassen eller været i kassen med den forkerte:-D

Venlig hilsen

Niels H.

--
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MZ1441
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak