Deutsche Bahn og Talgo præsentere nye lokomotivtrukne tog (Generelt)

af andersj, Nordjylland, onsdag 13. marts, 2019, 15:54 (127 dage siden)

For lidt over en måned siden blev det offentliggjort at spanske Talgo vandt en stor ordre på nye lokomotivtrukne fjerntog til Deutsche Bahn. Det diskuterede vi her.

I dag har Talgo og Deutsche Bahn så præsenteret designet af togene, og offentliggjort at Talgo var eneste byder på ordren. Alstom, Bombardier, Siemens og Stadler havde ikke budt. Talgo og Siemens er stadig med i udbudet om DSB's nye personvogne.

Projektet får arbejdstitlen "ECx" og der kan læses mere om togene hos Deutsche Bahn. Mest markant er at vognene har niveaufri indstigning og gennemgående lavgulv pga. Talgo's specielle et-akslede vogne.

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

--
Mvh Anders


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Svenska-lok
Assens Sukkerfabrik
Assens Sukkerfabrik
De danske Sukkerfabrikker opførte i 1883-84 Assens Sukkerfabrik, der i over 100 år var en stor og vigtig arbejdsplads i Assens. Læs i denne artikel om fabrikkens historie med fokus på roebanesystemet og de lokomotiver, der befarede det. Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen