Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

DSB's udlægning af overenskomststridig arbejdsnedlæggelse (Jernbanen i dag)

af Anonyme, 8/4 2019, 10:20 (1845 dage siden) @ AndreasM


Det er jo ikke korrekt, og hvis du er indenfor systemet så ved du det også godt selv. Man vælger ikke enkeltvagter, man vælger en tur, som typisk er en 8-16 ugers sammensætning af vagter. I sådan en tur er der både gode og dårlige dage. Udover det, så er det forskelligt fra person til person hvad der opfattes som "skodvagter", og netop derfor kan man vælge ture efter lyst (og anciennitet). Sjovt nok plejer det at være oppe med jævne mellemrum, når en ny mand er blevet sur på systemet, om det skal laves om. Og sjovt nok er det altid blevet stemt ned, fordi når selvsamme sure mand har været ansat i nogle år og selv begynder at kunne vælge mere frit, så er han ikke længere interesseret i at lave det om. Da ledelsen tog ledelsesretten i deres forgyldte hånd og selv afholdte turvalget til K19 foregik det iøvrigt stadig efter anciennitet.

Jeg er ikke selv indenfor systemet, men havde fået forklaret det sådan af flere, der er inde for systemet. Nu hvor jeg husker nærmere, kan det dog godt være, at det var TOGførere, nærmere betegnet S-togs revisorer, der valgte udelukkende ud fra anciennitet, ligesom de ikke længere må "starte ude", men skal møde inde på Kh - noget de forøvrigt også blev tossede over.
Jeg synes blot, at jeg har hørt flere og flere tale om, at "andre skal ikke have det bedre end jeg har haft det", hvorfor så ikke ændre, så alle kan vælge på lige vilkår fra starten af?


Vrøvl, der er masser af arbejdspladser hvor arbejdstager selv har indflydelse på egne vagter. Prøv at kigge på de mange kontoransatte med flekstid. Eller lav en søgning på f.eks. "selvstyrende grupper". Hvis arbejdstager og arbejdsgiver er enige om hvor mange ansatte der skal til at dække et bestemt stykke arbejde, så burde det grundlæggende være fuldstændig irrelevant, hvem der fordeler arbejdet. Så hvis det kan skabe arbejdsglæde at arbejdstager selv gør det, så er det også til arbejdsgivers fordel.

De mange kontoransatte du omtaler, har i 99% af tilfælde også fikstid, hvor de skal være på arbejde i et bestemt tidsrum, oftest 9-14 e.l. Hvis arbejdstager selv fordeler arbejdet, hvordan kan man så vide sig sikre på, at nogle ikke bliver for fordelt frem for andre?
Bevares, det kan også sagtens ske, og sker sikkert også, hvor arbejdsgiver fordeler vagterne, men der er, i min optik, mindre risiko for at det vil ske i sådanne tilfælde, end hvis det var blandt kolleger.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts


Ringsted i snestorm
Ringsted i snestorm

Webmaster Tommy Nilsson var den 28. december 2001 i Ringsted midt i en snestorm. Det kom der denne fotoreportage ud af. Det lykkedes at holde kameraet nogenlunde fri for sne selv om sneen væltede ned.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak