Avatar

Metrotog afsporet ved Fasanvej (Jernbanen i dag)

af metrohenrik ⌂, Ringsted, mandag 16. september, 2019, 13:16 (333 dage siden) @ Henrik Hansen

Hvad er betingelserne for at et henstillet Metro tog kan få lov til at køre ud i hovedsporet ? Som jeg husker sidesporene, så har de hverken dækningssporskifter eller (ydre) signaler, der kunne forhindre, at er Metro tog havner i hovedsporet ved en fejl.

Er der noget teknisk sikkerhed der kan forhindre, at et metro-tog manuelt kan køres fra et sidespor ud i hovedsporet ? - eller foregår det hele på mundtlige aftaler ?

Hvis et andet metro tog havde kørt i hovedsporet på samme tidspunkt som toget fra sidesporet afsporede, så var scenariet formentlig helt anderledes - og meget mere alvorligt.


Betingelserne for at et metrotog kører ud fra vendesporet, er at der kan sættes en togvej for toget.
Reglerne betinger at der kun må være et manuelt fremført tog mellem to stationer.
Fremføres togene i ATP kørselsform, vil togvejene og ATC forhindre både kørsel for hurtigt, i forkert retning, eller imod et andet tog. Så det sidste scenarie ville blot have resulteret i at det automatiske tog ville blive standset af ATC.

--
Venlig hilsen
Henrik Værum Høgh


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Kulturbaner
Kulturbaner
Jernbaner blev i forrige århundredes begyndelse anvendt som egnsudviklingsstøtte til udkantsdanmark. Lars Christensen fortæller i denne artikel om begrebet kulturbaner med eksempler fra bl.a. Grindsted og Alhedebanen på den jyske alhede.


 Læs artiklen 

Danske privatbaner

Læs historien om:
Svendborg - Fåborg Banen
Svenska-lok
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen