Avatar

Fly versus tog (Jernbanen i dag)

af mss ⌂, torsdag 19. september, 2019, 22:57 (377 dage siden) @ Steff

Kære alle

Om det er ”greenwashing” eller hvad det ønskes kaldt, er det netop lige i dette tilfælde, nemmere, hurtigere, mere behageligt og så uden at være ”klimatiker”, mere miljøvenligt. Sidstnævnte ligegyldigt hvilken holdning man har eller kæmper for, et fact vi alle må konstatere og indrette os efter.

Det kan så IKKE gennemføres i Danmark, så længe at man fra politisk side ønsker at tilgodese ”egne” byer, F.eks. kan en flyforbindelse mellem København og Århus IKKE erstattes af et tog så længe det skal holde i større byer. Flyet lander jo heller ikke i Roskilde, Odense og Fredericia på vej til Århus, vel? Bl.a. derfor flyver der en vandflysrute mellem de to byers havne, selvom meget dyrere. Og alternativet for et lyntog mellem København og Ålborg skal ej heller stoppe i Århus. Ellers giver det jo slet ingen fornuftig mening tidsmæssigt som økonomisk.


Med venlig hilsen
Steffen Dresler

NB: Har både kørt med tog og fløjet mellem de to nævnte på i Holland og Belgien.

Præcis. Derfor sætter jeg min lid til at den ekstra kapacitet over Storebælt der frigøres fra godstog når Fehmern-forbindelsen åbner vil blive udnyttet til nye direkte tog.

--
Mvh MSS
Min fotoside: http://mortenschmidt.piwigo.com/
Over 9000 fotos i over 200 albums


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen