Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Fly versus tog (Jernbanen i dag)

af mpp, 19/9 2019, 12:23 (1681 dage siden) @ Pyloriis

Det er faktisk ved at blive mere og mere almindeligt. Lufthansa har også deres Rail&Fly program: https://www.lufthansa.com/xx/en/lufthansa-express-rail-fly f.x.

Udfordringen ved det er, at flybilletter bliver solgt så det er dyrere at flyve direkte. F.x. koster det med SAS tit omkring det dobbelte at flyve direkte Kbh–New York end hvis man har en mellemlanding – også selvom det er en mellemlanding i Stockholm og man stadig flyver med SAS.

Dem der flyver mellem Bruxelles og Amsterdam vil typisk være folk der skal videre fra Amsterdam, fx Bru–Ams–NYC. De kan så kun tjekke ind i Bruxelles og møder de op i lufthavnen i Amsterdam uden at have fløjet fra Bruxelles mister de hele deres billet. Der er ikke de samme tjek med tog, så der kan være folk, der køber billet til toget for at få de billigere priser og så undlader at tage toget. Jeg skulle på et tidspunkt fra Dusseldorf til Tokyo og mens Lufthansa godt kunne finde priser med et tog og et direkte fly var toget på ingen måde sidestillet med et fly i deres prissystem – netop af denne grund.

Der er endda en hjemmeside der hjælper med at finde billige fly – netop ved at lave en rute med stop og så hopper folk bare af på næstsidste stop: https://skiplagged.com/


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak