Jernbanen.dk forum arkiv 2010-2022

Hvornår kører DSB med Vectron til Hamburg? (Jernbanen i dag)

af tgpsen, 1/1 2020, 17:35 (1627 dage siden) @ steenth

Og hvad så med de passagerer, som gerne vil afsted om eftermiddagen efter arbejdstid? Eller med et tidligt tog hjem fra Hamborg?
Jo, nogle lange forbindelser kunne da være meget godt - men det fjerner bare ikke behovet for at starte og slutte nogle løb i Hamborg. Med mindre du da kun tænker i en forbindelse om dagen København-Hamborg - og så er det for alvor småt.

Umiddelbart skulle man tro at der ville være mere økonomi i en svensk forlængelse af et existerende indenrigsk togløb til Hamburg eller en tysk do. til København/Malmø end i et isoleret DSB-løb Kbh - Hamburg?

Både tyske og svenske baner har mest fokus på på egne tog. De svenske fjerntog kører uden offentlig støtte, så der er fokus på at fylde toget op på de strækninger de kører på. Og et tog til Hamborg fx kræver at de også skal håndtere det danske marked for at kunne fylde toget op imellem København og Hamborg. Og de tyske tog er samme.

Og det kan de jo ikke hvis man kan holde dem udenfor et billetsamarbejde, som man gjorde da SJ kørte videre København - Odense? Kræver det ikke dansk og EU politisk velvilje at fortsætte den politik?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak