Metroens kobling - Landbohøjskolen er forberedt men droppet (Generelt)

af PD Hansen, mandag 27. januar, 2020, 23:19 (26 dage siden) @ ChrBrun

Nemlig landbojhøjskolen havde været et oplagt sted. De må vist skraber lidt penge sammen til de 2 steder førend nye udvidelser.

SIMON
Hedehusene


Det er næppe muligt at bygge nye stationer på de eksisterende metrostrækninger, sådan som de er konstrueret. I hvert fald ikke uden store ekstraomkostninger og afbrydelse af trafikken i længere perioder!


Spoler lige tiden 18 år tilbage hvor projektchef Helge Erlandsen fra metroen i 2002 forklarede følgende, her kopieret fra tidligere indlæg. Ikke alle links virker længere:

"Endvidere er følgende stationer forberedt i varierende grad: Landbohøjskolen (Lhs), Ørestad Nord (Ørn) og Ørestad Syd (Ørs)."

Kilde: https://groups.google.com/d/msg/dk.fritid.jernbaner/Dyz9nVVcS6g/Rvj2i9FHLa0J

"På Ørestad Syd er teknikrummet med de fleste elektrotekniske installationer på plads og stationen er således forberedt i alle styresystemer. Tilbage står fysisk at opføre perronkonstruktionen mellem de to broer inkl alle installationer på denne."

"De to øvrige stationer er kun forberedt i banestrækningernes geometri, dvs at de to hovedspor, hvor stationerne evt skal etableres forløber vandret med rette spor i en afstand svarende til den fornødne perronbredde."

"I Ørestad sikrer Ørestadsselskabet selv mulighederne ved planlægningen af omgivelserne. Fsa Landbohøjskolen har Frederiksberg Kommune sikret mulighederne på overfladen ved at vedtage en lokalplan for området. Reservationen ligger på Landbohøjskolens P-plads på nordsiden af Thorvaldsensvej, hvor der er placeret en af metroens nødskakte."

Kilde: https://groups.google.com/d/msg/dk.fritid.jernbaner/Dyz9nVVcS6g/5Z7Ndaman3UJ

Se også "provision for future platform" ved Landbohøjskolen-skakten på sporplanen her:

http://www.m.dk/kundeservice/~/media/Metro/PDF/PDF%202008/sporplan.ashx (dødt link)

Frederiksberg Kommunes lokalplan/lokalplantillæg 73 vedtaget i 1997, der skulle sikre muligheden for en Landbohøjskole-station, er dog tilsyneladende blevet ophævet i 2012. Den nye/ændrede lokalplan nævner vist ikke noget om en stationsmulighed.

Ovenstående er kopieret fra mit tidligere indlæg i denne tråd, hvor der også er billeder og mere forklaring om Ørestad syd:
https://www.jernbanen.dk/forum/index.php?mode=thread&id=78857


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen